spot_img

Uspješna godina: GRAWE u ponovnoj ulozi jednog od predvodnika DOP-a

U GRAWE Hrvatska d.d. svjesni su da samo uspješna današnjica, planovi, odluke i aktivnosti, gradi prave temelje budućnosti –  vremena koja će uskoro postati naša sadašnjica. Kroz brojne projekte, GRAWE je ponosan na još jednu godinu za redom koju privodi kraju s velikim uspjehom! Osim poslovnih rezultata, jedna od najvećih stvari u fokusu GRAWEa, koju tvrtka rado i često ističe kao svoj najveći uspjeh jest djelovanje u zajednici – motiviranje, inspiriranje, vraćanje osmjeha na lice ljudi, pomoć onima kojima je to najpotrebnije, osnaživanje kvalitete svakodnevnog života mnogih građana i društva u kojem zajednički živimo,  radimo, djelujemo. 

POKRENI

Osmu godinu za redom, GRAWE organizira svoj popularni noćni maraton koji je do sada okupio tisuće i tisuće trkača, uz pomoć kojih je prikupio više stotina tisuća kilometara koji su osnova za dodjelu naših donacija raznim udrugama u proteklih godina. Ove godine maraton je istrčalo više od 1200 zaljubljenika u zdrav života i za plemenit cilj: javno isticanje važnosti ženskog i mentalnog zdravlja, odnosno učestalosti i opasnosti raka dojke, teške bolesti koja  djeluje na psihofizičko stanje građana. GRAWE je donaciju usmjerio Udruzi Europa Donna Hrvatske, neprofitnoj organizaciji za borbu protiv raka dojke, a koja će omogućiti provođenje programa za besplatnu psihološku pomoć oboljelima od raka dojke i članovima njihovih obitelji. Donacijom GRAWE želi osvijestiti koliko je važno mentalno zdravlje i skrenuti pažnju na važnost redovitih preventivnih pregleda koji doprinose povećanju šansi za rano otkrivanje i samim time izlječenje raka dojki. Zapamtimo: 

Jedan kratak pregled može značiti dug život!​​​

90/98

Projekt „PoKRENI“, GRAWE je kroz donaciju povezao sa drugim velikim pothvatom „90/98“, usmjerenom na osvještavanje važnosti preventivnih pregleda koji spašavaju živote. Ime projekta 90/98 polazi od obećavajućih postotaka – brojka 90 označava postotak mogućnosti izlječenja žena oboljelih od raka dojke u slučaju pravodobne dijagnose i početka liječenja, a 98 predstavlja iznimno veliki postotak mogućnosti izlječenja muškaraca u istom tom slučaju – pravodobno dijagnosticiranog raka. 

Ove godine je GRAWE udruzi MARRA Altrui osigurao prijeko potrebnu donaciju za opremanje prostora u kojem poznata hrvatska make up artistica, Marija Butković radi mikropigmentaciju obrva i bradavica ženama oboljelim od raka dojke.. 

„Većina udruga se bavi preventivom, odnosno ukazuju na važnost pregleda i rane dijagnostike što je iznimno važno. Mi smo se fokusirali na žene koje se, bez obzira na redovite preglede, suoče s dijagnozom karcinoma. Preko naše udruge im nudimo repigmentiranje obrva u fazi liječenja kemoterapijom te nakon djelomične ili potpune mastektomije radimo repigmentiranje areole i bradavice. Rekonstruiramo bradavicu i areolu kombiniranjem boja i tehnika koje daju potpuni trodimenzionalni dojam. Taj im tretman jako olakšava da prebrode sve faze liječenja i vrati im samopouzdanje nakon izlječenja“, ispričala je Marija Butković.

Osim pomoći usmjerene ženama, GRAWE je pomoću svojih zaposlenika, koji su tijekom studenog puštali bradu i brkove, a zatim je obrijali početkom prosinca, za svakog uključenog donirao 500 kn splitskoj Županijskoj ligi protiv raka. GRAWE se na taj način u Splitu priključio Bradatoj aukciji – obrijane brade pretvorio u novčanu donaciju. Aukcija svake godine na zanimljiv način osvještava muškarce na važnost brige o zdravlju, preventivne preglede kao dio te brige te pruža podršku onima koji su borbu s rakom tek započeli i slavi one koju su je uspješno priveli kraju. 

KORPORATIVNO VOLONTIRANJE

GRAWE zaposlenici ovoga rujna volontirali su u pet gradova diljem Hrvatske u sklopu globalne akcije World CleanUp Day, a bili su usmjereni čišćenju okoliša. Cilj akcija i u Hrvatskoj, ali i na globalnoj razini, bilo je čišćenje divljih odlagališta otpada iz prirode (šume, parkovi, zeleni dijelovi gradova). Osim zaposlenika, u pojedinim se gradovima, akciji su se pridružila i djeca zaposlenika, čime GRAWE ponosno ističe da njihovi zaposlenici od malih nogu prenose svijest o očuvanju prirode. Sveukupno su, samo GRAWE zaposlenici, očistili oko 5 tona otpada, a GRAWE je ovime još više uvjeren u dobro usmjerenje svojih zaposlenika koji u voljni volonterski raditi za dobrobit naše prirode i svih nas.

GREEN GRAWE

Nakon zdravog života, preventivnih pregleda i vraćanja zajednici kroz volontiranje, GRAWE je svoju dobrobit prikazao i željom spašavanja okoliša – pošumljavanjem teško dostupnog opožarenog područja Oklaja u suradnji s Projektom O2! Ovakav pothvat pošumljavanja uz dronove, ukazuje na važnost da se uz tradicionalnu borbu za očuvanje okoliša uvrste i tehnološke ideje temeljene na znanstvenim spoznajama jer se na taj način može doći i do teško dostupnih opožarenih područja i postupnog cjelovitog obnavljanja ekološkog sustava. Pošumljavanje uz primjenu biotehnologije samo je dio dugoročnog plana ovog osiguravajućeg društva koji se obvezao pošumiti ukupno 3 hektara u tri godine.

Posjetite našu korporativnu stranicu – čitajte više o nama: www.grawe.hr

Ivana Marijan
Grawe d.d.

DOBRA HRVATSKA
Prosinac, 2022. 

www.odgovorno.hr
odgovorno@ odgovorno.hr

 

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024 uskoro stiže!

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img