spot_img

ZAGREBAČKI HOLDING / ZAGREBPARKING koristi od sada dva električna dostavna vozila

Od lipnja 2016. godine u voznom parku Zagrebačkog holdinga d.o.o., podružnice Zagrebparking nalaze se dva električna dostavna vozila. Dostavna vozila Peugeot partner koristit će se u svakodnevnom obavljanju radnih zadataka čime će se ostvariti izravne energetske i financijske uštede. Vozila su kupljena vlastitim sredstvima uz subvenciju 35% bespovratnih sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Održivi urbani transport na bitno mjesto stavlja e-mobilnost. Podružnica Zagrebparking se aktivno uključila u podizanje svijesti o korištenju obnovljivih izvora energije, ekološki prihvatljivih goriva i električnih vozila. Prošle godine u srpnju, u pet javnih garaža kojima Podružnica upravlja, također uz subvenciju 40% bespovratnih sredstava FZOEU, postavljene su punionice za besplatno punjenje električnih vozila, sukladno Direktivi o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva.

Korištenjem električnih vozila direktno se smanjuje emisija štetnih plinova i negativni učinci na okoliš uz čišći Grad bez buke. Vlastitim primjerom podrške e-mobilnosti daje se naglasak na razvoj zelenih projekata. Zagrebački holding u budućnosti planira nabavku većeg broja električnih vozila, kako bi u što većoj mjeri bili aktivni u održivoj urbanoj mobilnosti, s ciljem pružanja podrške očuvanju prirode, provođenjem politike upravljanja okolišem te postizanju EU cilja 20-20-20.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img