spot_img

Briga dm-a omogućuje djeci sigurnu igru na suncu

Četvrtu godinu za redom, dm je osigurao donaciju proizvoda za zaštitu od sunca za 18 dječjih domova, SOS sela, udruga i vjerskih zajednica koje brinu o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Donacija dm-a tako je omogućila sigurnu igru na suncu za više od 800 djece, štićenika ustanova koje djeluju u 16 hrvatskih naselja i gradova – od Vinkovaca, Osijeka i Selca do Pule, i Splita i Dubrovnika.

Uz kreme za zaštitu od sunca koje su ključne za zdravlje kože tijekom ljetnih mjeseci, dm je svakom djetetu osigurao i edukativni letak kako bi im približio važnost pravilne zaštite od sunca.

Ljetna svakodnevnica – UV zrake

Ključno je da zaštita od štetnog sunčevog zračenja bude dio ljetne svakodnevice, pogotovo kada su u pitanju djeca.

Učinak UV zraka kumulativan je, a od 50 posto do 80 posto ukupne količine UV zračenja koža primi u djetinjstvu – do 18. godine života. Uz to, dječja je koža osjetljiva na sunce i lakše zadobije opekline nego koža odraslih.

Cilj je dm-ove donacije osigurati da svako dijete bude zaštićeno od štetnog utjecaja UV zračenja te istovremeno potaknuti razvoj zdravih navika koje će utjecati na očuvanje zdravlja i kvalitetu njihovog života.

Društveno odgovorno poslovanje – kontinuitet u dm-u!

Društveno odgovorno poslovanje dm-a temelji se na kontinuiranoj suradnji s državnim i lokalnim institucijama te organizacijama civilnog društva s ciljem postizanja dugotrajnog pozitivnog učinka na zajednicu. Jasno definirani ciljevi i područja u kojima dm podržava pozitivne promjene omogućuju tvrtki da svake godine napravi nove iskorake te da društveno odgovornim aktivnostima obuhvati još veći broj ljudi.

DOBRA HRVATSKA
Srpanj, 2020.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img