spot_img

CEMEX HRVATSKA: 2016. – dobiveno još jedno priznanje Poslodavac Partner, sporazumom osigurana još veća materijalna prava za radnike!

U 2016. godini tvrtka CEMEX Hrvatska još jednom je primio priznanje za kvalitetno upravljanje ljudskim resursima, certifikat Poslodavac Partner. CEMEX iz godine u godinu u procesu recertificiranja ostvaruje sve bolje rezultate te je ove godine osvojio izvrsnih 98 posto mogućih bodova što ga svrstava u sam vrh kompanija u Hrvatskoj po kvaliteti strateškog upravljanja zaposlenicima.

CEMEX Hrvatska ponovno odličan poslodavac – Poslodavac Partner !

Predsjednik Uprave CEMEX-a, Trpimir Renić te Direktor ljudskih resursa, Ivan Bartulović, primili su Certifikat od Aleksandra Zemunića, člana Uprave tvrtke SELECTIO koja dodjeljuje certifikat.

Kad smo prije devet godina primili prvi certifikat Poslodavac Partner, bili smo u samom začetku stvaranja strateškog pristupa ljudskim resursima u našoj tvrtki. Učili smo i trudili se stvoriti standard upravljanja surađujući s kolegama diljem naše grupe i preuzimajući CEMEX-ovu dobru praksu. Danas smo ponosni jer ne samo da smo dostigli one ciljeve koji su još prije samo nekoliko godina djelovali nedostižni, već i zato što smo u određenim segmentima postavili i nove standarde te redefinirali poimanje strateškog pristupa upravljanju ljudskim resursima. Ovaj certifikat je rezultat napora uloženih u unapređenje liderstva u ljudskim resursima, kao i jasne strategije tvrtke koja želi i uspijeva biti „korak ispred“, izjavio je Ivan Bartulović, Direktor ljudskih resursa CEMEX Hrvatska.

U CEMEX-u je ostvarena transparentna povezanost sustava procjene radne uspješnosti sa sustavom nagrađivanja te sa strategijom i razvojem zaposlenika. Individualni ciljevi radnika proizlaze iz poslovnih ciljeva tvrtke, a razvojni planovi definiraju se na temelju jaza između postojeće i željene razine kompetencija, poslovnih potreba tvrtke i karijernih ciljeva samih zaposlenika.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj portal MojPosao i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Trenutno je 36 nositelja certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji.

Poslodavac i Sindikat potpisali novi aneks kolektivnom ugovoru – zaposlenicima Cemexa veća materijalna prava !

Nezavisni sindikat Dalmacijacementa i CEMEX Hrvatska potpisali su u 2016.  aneks Kolektivnog ugovora koji osigurava veća materijalna prava za zaposlenike.

Potpisivanjem dvogodišnjeg Kolektivnog ugovora u lipnju prošle godine, socijalni su se partneri između ostalog dogovorili i da se u prvom kvartalu 2016. razmotre rezultati i planovi temeljem kojih će se odlučiti i o mogućnosti povećanja plaća koje ugovor uređuje. Slijedom ovog dogovora, aneks Kolektivnog ugovora zaposlenicima jamči povećanje osnovice božićnog bonusa sa 2.500 kuna u 2015. godini na 5.000 kuna bruto u 2016. godini.

„Ovim sporazumom s našim socijalnim partnerima stavljamo dodatan naglasak na ostvarenje naših strateških ciljeva te još jednom potvrđujemo predanost efikasnosti kao trajnom cilju nužnom za našu dugoročnu konkurentnost. Inovativni model kojeg smo razvili omogućuje direktno povezivanje individualnih ciljeva svakog pojedinog radnika sa strateškim ciljevima tvrtke, omogućujući na taj način da, usred ostvarenja ciljeva, radnici povećaju svoja ukupna primanja.“, izjavio je Ivan Bartulović, direktor sektora ljudskih resursa u CEMEX Hrvatskoj.

„Kolektivni ugovor potpisan s CEMEX-om ne samo da je zadržao beneficije koje su bile osigurane zaposlenicima i u kriznim vremenima, nego je i osigurao mogućnost svima da vide izravnu vlastitu korist u stvaranju nove vrijednosti. Ovim aneksom tvrtka pokazuje da vrednuje svoje ljude i rezultate koje oni ostvaruju i da nastoji očuvati svoju najveću vrijednost, stručne i predane zaposlenike“, rekao je Mladen Radić, predsjednik Nezavisnog sindikata Dalmacijacementa.

Božićni bonus integrira božićnicu i regres, a prema ovom je ugovoru povezan s financijskim rezultatom tvrtke i osobnom izvedbom pojedinca. Ovakav način nagrađivanja jedinstven je u Hrvatskoj te omogućuje svim zaposlenicima CEMEX-a da ravnopravno i izravno sudjeluju u ostvarivanju ciljeva i postizanju rezultata tvrtke te budu dodatno nagrađeni za svoj doprinos.

Kolektivni ugovor na snazi već je četrnaesti u nizu koji je CEMEX potpisao sa svojim socijalnim partnerom. On sadrži beneficije poput dopunskog zdravstvenog osiguranja, jubilarnih nagrada, dara djeci, božićnog bona, prijevoza za zaposlenike, a iznos osiguran kao naknada za novorođenu djecu u ovom je razdoblju podignut je na 4.000 kuna neto.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img