spot_img

CEMEX nagradio najbolje vozače i tvrtke u protekloj godini – vozili sigurno i pridržavali se svih zahtjevnih mjera u 2020.!

Biti vozač, zahtjevan je posao. Između više od 220 vozača kamiona iz 47 tvrtki partnera i ugovornih prijevoznika za prijevoz cementa, betona i agregata, CEMEX je i ove godine odabrao i nagradio najbolje vozače i tvrtke u 2020. godini.

Više od 220 vozača kamiona tvrtki partnera svakodnevno provede gotovo cijeli radni dan na cesti, a među njima je najsigurnijim vozačem prijevozu cementa proglašen Vinko Barač iz prijevozničke tvrtke Marko Tešija. Titulu najsigurnijeg vozača u prijevozu betona odnio je Stipe Miličević iz tvrtke Gruda. Najboljom tvrtkom u diviziji cementa proglašena je tvrtka Autoprijevoznik Mario Punda, dok je titulu najbolje u diviziji betona ponio Obrt za prijevoz, usluge i trgovinu Majetić.

CEMEX-ovi partneri prijevoznici su u 2020. godini prešli više od 8,2 milijuna kilometara, od toga su vozila Obrta za prijevoz, usluge i trgovinu Majetić prešla više od 115.000 kilometara, kako bi dostavila CEMEX-ove proizvode do kupaca. Vozeći sigurno i pridržavajući se svih posebnih pravila i mjera donesenih uslijed posebnih okolnosti pod kojima se odvijao prijevoz proizvoda u 2020. godini, Vinko Barač je prešao 46.500 kilometara, pri tome prevezavši gotovo 8.900 tona cementa, dok je Stipe Miličević svojom miješalicom za prijevoz betona prevezao više od ­­­­­­­­­­­­­­­­3.600 m3 betona.

U ime CEMEX-a Hrvatska dobitnicima su nagrade uručili Alen Voloder, direktor lanca opskrbe, Ivan Novokmet, voditelj transporta, Fabjan Ruščić, voditelj zaštite na radu te Ivan Ivanović, voditelj prodaje materijala. Samoj dodjeli je prisustvovao i predstavnik Službe za sigurnost cestovnog prometa PU Splitsko-dalmatinske, Perica Orešković, koji je predstavio županijske rezultate iz područja sigurnosti na prometnicama.

„Naši vozači i partneri koji svoj cijeli radni dan provode na cesti zaista su savjesni i odgovorni vozači i ljudi. Iako smo se prošle godine morali prilagoditi novim načinima otpreme i dostave materijala kao i novim načinima komunikacije kako bi zaštitili zdravlje i sigurnost svih naših partnera, zahvaljujući njima poslovanje se odvijalo neometano i svi naši materijali su stigli na svoje odredište sigurno i na vrijeme“, rekao je Alen Voloder, direktor lanca opskrbe prilikom dodjele nagrada.

„Vrijeme koje provodimo na cesti i velika vozila kojima upravljamo pred nas stavljaju odgovornost da stalno budemo primjeri sigurne vožnje, a CEMEX kao partner zaista brine o tome da se poštuje svaki aspekt sigurnosti, za našu zaštitu i zaštitu svih sudionika u prometu.  Obuke sigurne vožnje pripremile su nas za brojne nepredvidive situacije i naučile kako se ponašati u njima. Našim partnerima u CEMEX-u možemo samo zahvaliti na trudu koji ulažu u ovo važno područje,“ rekao je Stipe Miličević u ime nagrađenih vozača.

***

CEMEX u svom programu društveno odgovornog poslovanja posvećuje posebnu pozornost sigurnoj vožnji i sigurnosti svih sudionika u prometu te provodi obuke sigurne vožnje koje moraju proći svi vozači ugovornih prijevoznika. Svi kamioni koji prevoze proizvode tvrtke CEMEX označeni su naljepnicom „Kako vozim“ i istaknutim besplatnim brojem telefona na kojeg ostali sudionici u prometu mogu dojaviti nepridržavanje prometnih pravila ili bilo koje druge propuste u prometu vozača ugovornih prijevoznika.

Prilikom odabira najboljeg vozača CEMEX kao metodu koristi matematički izračun svojih jasno utvrđenih pokazatelja sigurne vožnje. Kako bi se ponijela titula najboljeg vozača nije dovoljno samo prijeći najviše kilometara bez nezgode ili prometnih prekršaja, već i zadovoljiti te unaprijed postavljene kriterije.

Tvrtka također svake godine uoči početka školske godine provodi i kampanju sigurnosti na cestama usmjerenu na vozače i školarce, naročito prvašiće.

CEMEX je 2020. godine drugu godinu zaredom dobitnik Hrvatske velike nagrade sigurnosti za implementaciju tehničkih sustava podizanja sigurnosti cestovnog prometa, a vozač Obrta za prijevoz, usluge i trgovinu Majetić, Vjekoslav Pavlović, je također dobitnik Hrvatske velike nagrade sigurnosti za hrabri čin građanina.

Cemex

DOBRA HRVATSKA
Ožujak, 2021.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img