spot_img

CEMEX u javnoj afirmaciji sigurnosti pješaka i vožnje! Pokrenuta kampanja „NE riskiraj“ i proglašeni najsigurniji vozači 2018.

Teretna vozila ugovornih prijevoznika CEMEX-a koja sudionici u prometu mogu vidjeti na našim cestama nose poruku nove kampanje ove tvrtke usmjerene na sigurnost pješaka u prometu “Ne riskiraj!”. Kampanja, koja je započela u Velikoj Britaniji, dio je CEMEX-ovog sigurnosnog programa koji obuhvaća cijelu Europu.

CEMEX je tako označio mikser za prijevoz betona i cisterne za rasuti cement jasno uočljivim porukama svoje nove kampanje, a brošura s detaljnim savjetima o kretanju pješaka u prometu može se preuzeti na internetskim stranicama tvrtke.

„Svi znamo osnovne savjete poput „dobro pogledaj lijevo i desno, ne pretrčavaj cestu“ ili „ne prelazi tamo gdje nema zebre“. Ovom kampanjom nastojimo skrenuti dodatnu pozornost na još cijeli niz detalja i signala iz okoline koje pješaku mogu pomoći da se sigurno kreće u prometu. Primjerice, mnogi se danas kreću gradovima sa slušalicama i glazbom u ušima. Treba imati na umu da je osjetilo sluha jednako važno u procjeni okoline kao i ono vida. Stoga je naša osnovna poruka: Ne riskirajte – dobro pogledajte i poslušajte prije nego iskoračite na cestu“, kaže Alen Voloder, voditelj lanca opskrbe CEMEX Hrvatske.

Statistike Ministarstva unutarnjih poslova govore da su u 2018. godini u 21 posto smrtnih slučajeva na hrvatskim prometnicama stradali upravo pješaci, što je 18 posto više u odnosu na 2017. Također, u Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježen je porast stradanja pješaka u prometu od 14 posto u usporedbi s 2017. Shvaćanje da upravo teretna vozila predstavljaju posebnu opasnost za pješake, ali i uzimajući u obzir sve opasnosti s kojima se pješaci svakodnevno susreću na prometnicama, potakla je CEMEX da pokrene javnu kampanju podizanja svijesti.

Više od 7 milijuna sigurno prijeđenih kilometara – nagrade za najsigurnije vozače 2018.

Kampanja „Ne riskiraj!“ novi je u nizu projekata koje CEMEX provodi kako bi povećao sigurnost u prometu. Svake godine, uoči početka školske godine, tvrtka poziva vozače svojih ugovornih prijevoznika i sve druge sudionike u prometu na poseban oprez prema školarcima.

Također, CEMEX godišnje nagrađuje i najsigurnije vozače svojih ugovornih prijevoznika. Tako je i ove godine između više od 300 vozača kamiona za prijevoz cementa, betona i agregata te 120 tvrtki partnera odabrao i proglasio najbolje vozače i tvrtku u 2018. godini.

  • Najsigurnijim vozačem u prijevozu cementa proglašen je Dalibor Zajec iz Obrta za prijevoz i proizvodnju betona Gizdić
  • U prijevozu betona najsigurnijim vozačem proglašen Stjepan Milković iz tvrtke Grude.
  • U jakoj konkurenciji tvrtki partnera, titulu najbolje odnijela je tvrtka Prijevozničko građevinski obrt Marko Tešija iz Klisa.
  • Dalibor Zajec je vozeći sigurno u 2018. godini prešao više od 42.000 kilometara i pritom prevezao gotovo 7.000 tona cementa.
  • Vozeći beton pumpu, Stjepan Milković ispumpao je preko 8.000 m3 betona.
  • Prijevozničko građevinski obrt Marka Tešije svojim vozilima prešao više od 300 tisuća kilometara vozeći CEMEX-ove proizvode do kupaca.

Kako bi se ponijela titula najboljeg vozača nije dovoljno samo prijeći najviše kilometara bez nezgode ili prometnog prekršaja, već i poštivati stroga CEMEX-ova pravila sigurne vožnje. Stoga prilikom odabira najboljeg vozača CEMEX kao metodu koristi matematički izračun svojih jasno utvrđenih pokazatelja sigurne vožnje. U 2018. godini broj prijeđenih kilometara CEMEX-ovih prijevoznika iznosio je preko 7,1 milijun. ”Više od 300 vozača naših tvrtki partnera provede gotovo cijeli svoj radni dan na cesti. Upravo zato kontinuirano podižemo standarde sigurne vožnje čime doprinosimo sigurnosti ne samo zaposlenika, vozača i kooperanata, već i cijele zajednice”, kaže je Fabjan Ruščić, voditelj odjela zaštite na radu CEMEX Hrvatske.

CEMEX sustavno radi s vozačima svojih ugovornih prijevoznika te za njih provodi obuke sigurne vožnje. Svi kamioni koji prevoze proizvode tvrtke CEMEX označeni su naljepnicom „Kako vozim“ i imaju istaknut besplatan broj telefona na kojeg ostali sudionici u prometu mogu dojaviti nepridržavanje prometnih pravila ili bilo koje druge propuste u prometu vozača ugovornih prijevoznika.

Martina Tadin
Korporativne komunikacije
CEMEX

Dobra Hrvatska
Svibanj, 2019

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img

UKLJUČITE SE, ISKAŽITE SVOJE STAVOVE O ODRŽIVOSTI AMBALAŽE!

Sve više postajemo svjesni traga kojeg ambalaža ostavlja prirodi i ljudima. Dugo je vremena cjelovitost utjecaja ambalaže bila zanemarivana pa su zato i mogućnosti za njezino usavršavanje u smjeru održivosti višestruke, u svim fazama: proizvodnji, transportu, uskladištenju, trgovini, finalnoj potrošnji. 

Po vama, koji je najčešći uzrok neekološke ambalaže na koji nailazite? (Moguće je više odgovora)

Kad ste uočili/osvijestili negativan eko-trag ambalaže?

Da li biste pri kupnji dali prednost proizvodu koji se ističe održivom ambalažom?

Što mislite o „luksuznoj opremi“ ambalaže za parfeme, žestice, mobitele, nakit…, koja redovito ostavlja velik eko-trag?

Koristite li u kupnji vlastite vrećice, odbijete li ponuđenu vrećicu u trgovini:

Da li koristite staru ambalažu za novu namjenu (eng. renew, npr.: kutije od cipela – kao kutiju za razne sitnice ili čarape u komodi i ormaru; plastične posude od sira i jogurta - za odlaganje čavlića ili baterija… I druge ideje koje odgađaju novu kupnju i doprinose smanjenju proizvodnje.

Zahvaljujemo na vremenu koje ste odvojili za ovaj upitnik. Rezultate upitnika uskoro ćemo objaviti i komentirati na našoj stranici u okviru serijala o ambalaži.