spot_img

GRI: Objavljeno prvih 100 izvještaja prema GRI Standardima, a General Motors istaknut kao primjer dobre prakse

Globalna inicijativa za izvještavanje (The Global Reporting Initiative – GRI), sa sjedištem u Amsterdamu (NL) krovna međunarodna nezavisna standardizacijska organizacija koja pomaže poduzećima, vladama i drugim organizacijama da lakše i bolje razumiju i provode društveno odgovorno poslovanje i nefinancijsko izvještavanj, objavila je kako je javno dostupno prvih 100 nefinancijskih izvještaja nastalih prema smjernicama GRI Standarda.

Kreiran isključivo za zlatne partnere organizacije, GRI je pokrenuo tzv. GRI Standards Pioneers Program kako bi pružio podršku poduzećima koja su među prvima prihvatile GRI Standarde. Ovaj program trenutno broji preko 150 članova iz 44 zemlje iz najrazličitijih sektora. U službenom prioćenju GRI navodi kako se objava ostalih izvještaja očekuje do kraja kalendarske godine.

General Motors – kao primjer za društveno odgovorno poslovanje

GRI u ovome trenutku izdvaja izvještaj General Motorsa, kao primjer dobre prakse, koji je svoj Izvještaj o održivosti 2016 objavio u lipnju 2017. General Motors uključen je u rad GRI-ja gotovo dva desetljeća te je objavio kako su GRI Standardi doprinijeli razvoju transparentnosti poduzeća te im u značajnoj mjeri pomogli u mjerenju učinka i izvještavanju o utjecaju na okoliš i društvo.

Detaljnije o ovoj temi pročitajte ovdje.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024 uskoro stiže!

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img