HEP: SUSTAVNA BRIGA ZA MLADE! Sklopljena nova 27 ugovora o stipendiranju, a u zadnjih 10-ak godina njih preko stotinu. Uz to ide i poznati program IMAM ŽICU.

U posljednjih desetak godina Hrvatska elektroprivreda (HEP) je stipendirala više od stotinu redovnih studenata visokih učilišta – primarno tehničkih struka iz znanstvenih polja elektrotehnike, strojarstva, građevinarstva, računarstva i geodezije, ali i iz polja društvenih znanosti. Time je omogućio darovitim, a nerijetko i socijalno potrebitim mladim osobama, da zađu u akademsku zajednicu, steknu visoka stručna znanja i zacrtaju ambiciozno svoj radni i životni put.

Zalog za budućnost

HEP je tako ove godine za potrebe svojih tvrtki HEP-Proizvodnja i HEP-Operator distribucijskog sustava potpisao stipendijske ugovore s novih 26 studenata prve ili druge godine diplomskih studija. Studenti su ostvarili pravo na stipendiju na temelju provedenog Natječaja za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2016./2017.

Jedan od strateških ciljeva HEP-a je da postane tvrtka znanja, centar izvrsnosti i točka u kojoj će se ogledati konkurentnost hrvatske energetike. U budućnosti HEP svoju konkurentnost može graditi jedino na znanju i stručnosti. Jedan od načina koji nam to može osigurati je i stipendiranje studenata. Želimo privući najbolje mlade stručnjake u Hrvatskoj i time možda zaustaviti njihov odlazak u druge sredine i druge države.“, izjavio je Saša Dujmić, član Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.

Ugovore o stipendiranju potpisali su redoviti studenti 1. ili 2. godine diplomskih studija s direktorima organizacijskih jedinica HEP grupe koje su potencijalno buduće mjesto rada stipendista unutar HEP Proizvodnje i HEP-Operatora distribucijskog sustava. Po završetku studija, stipendirani studenti će zasnovati radni odnos u organizacijskoj jedinici koja ih je stipendirala u svojstvu pripravnika na neodređeno vrijeme.

Na temelju ugovora o stipendiranju, studentima se kontinuirano mjesečno isplaćuje novčana potpora do završetka redovnog studiranja. Neto iznos stipendije za prvu godinu diplomskog studija iznosi 1.400 kuna, a za drugu godinu 1.600 kuna. Ovisno o postignutim rezultatima u prethodnoj godini studija (prosjek ocjena od 4,6 do 5,0), stipendist može ostvariti pravo na dodatak od 200 kuna mjesečno.

Životna povezanost dva dugovječna HEP-ova programa

Svakako da bi HEP-ov program stipendiranja trebalo promatrati u određenoj međuvezi i sa jednim drugim programom, onim poznatim i vrijednim, simboličnog naslova: IMAM ŽICU. Još od 1995. godine Hrvatska elektroprivreda, naime, dodjeljuje nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola za uspjehe na državnim natjecanjima u području matematike i fizike, a od 2005. godine i najboljim mladim elektrotehničarima.

Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovorni projekt u Hrvatskoj koji tako dobro spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem. U 2016.-oj  godini, po 22. put od početka, novčanu nagradu (2500 kuna) dobilo je 37 učenika iz cijele Hrvatske. Sveukupno, HEP je od 1995. do 2016. dodijelio ukupno 681 nagrada IMAM ŽICU!.

Program Stipendiranja i Program Imam žicu! izraz su jedinstvenog viđenja vlastite odgovornosti i vrihe HEP-a za mlade i u širem smislu za društvenu zajednicu, kao i suvremenog vođenja poslovne politike.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img