spot_img

HIPP Hrvatska: Raznolikost je prilika za razvoj i učenje

Poslovne politike raznolikosti u HIPP-u su prilika. Prilika za učenje, toleranciju, razumijevanje i poslovni napredak kroz originalne, jedinstvene i zanimljive poslovne ideje potaknute različitim odgojem, obrazovanjem i kulturnim zaleđem. U pandemiji koronavirusa zajednice, od one manje, obitelji zaposlenika pa do one veće, društva – u našoj su kompaniji stavljene na prvo mjesto.

Svakodnevni rad u multinacionalnoj kompaniji podrazumijeva ne samo raznolikost, nego i njeno stalno promicanje. Naše okruženje znači suradnju s ljudima iz različitih država, različitih nacionalnosti, jezika, vjeroispovijesti, političkih načela i ostalih sociodemografskih karakteristika. Mi u HIPP-u ne samo da smo kao djelatnici naučili međusobno komunicirati, već smo naučili i puno o sebi, svojim običajima i zemlji, upravo kroz podržavanje različitosti ostalih.

Raznolikost nam pomaže u radu

U svakodnevnom poslu, upravo zbog njegovanja poslovnih politika raznolikosti, razumijemo koliko smo otvoreniji prema novim idejama, izazovima i, općenito, koliko lakše prihvaćamo različitosti ili drugačije, neisprobane ideje. Iz tog razloga imamo i zajednički HiPP magazin u kojem saznajemo i o onim neobaveznim zajedničkim druženjima, akcijama i humanitarnim događajima.

Posebno smo ponosni što naši djelatnici imaju mogućnost da svoje vjerske blagdane proslave u krugu obitelji jer tvrtka osigurava slobodan dan upravo u tu svrhu, bez obzira o kojoj se vjeri radi. Naši djelatnici mogu raditi na bilo kojem radnom mjestu neovisno o spolu, a plaća na istom radnom mjestu je ista bez obzira da li posao obavlja žena ili muškarac.

HiPP_u_Hrvatskoj_1500x398

U središtu pandemije i uvijek je briga za najbliže

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je COVID-19 javnozdravstvenom prijetnjom svjetskih razmjera. U vremenu u kojem se suočavamo s novim rizicima i izazovima, zaštita zaposlenika HiPP-a i njihovih obitelji postala nam je prioritet. Uz implementaciju svih dodatnih mjera kojima je svrha zaštita zaposlenika koji ostaju u proizvodnom pogonu (odjel Proizvodnje, Održavanja, Kontrole kvalitete, Logistika), pred kompanijom se pojavio i izazov organizacije rada zaposlenika koji su roditelji, posebice zbog činjenice da je zaštita i briga o obitelji naših zaposlenika u fokusu tvrtke. HiPP nastoji poticati obitelj i koliko god je moguće podržati obiteljske potrebe zaposlenika. Zaposlenicima je omogućen rad od kuće te fleksibilno/skraćeno radno vrijeme. Obitelj i potreba odgoja djece je posebno uzeta u obzir, stoga je svim zaposlenicima koji imaju djecu starosti do deset godina dana mogućnost fleksibilnog radnog vremena, rada od kuće ili u dogovoru s rukovodećim kadrom neka treća opcija (npr. djelomično radno vrijeme), koja je prihvatljiva za obje strane. Brinimo se o najmlađima jer oni su naša budućnost.

Potpora zajednici

Nakon što smo se organizirali unutar kompanije, počeli smo pomagati izvan nje, najviše donacijama naših sredstava za pomoć i podršku medicinskom osoblju u suzbijanju pandemije COVID-19. Dobili smo zahvalnice za naš angažman i sretni smo da smo se mogli solidarizirati s onima na prvoj crti obrane od pandemije.

Ladislava Klasić-Stanković, voditeljica odjela za upravljanje kvalitetom i poticanje održivog razvoja 

Izvor: dop.hr

DOBRA HRVATSKA
srpanj, 2020.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img