spot_img

Na poticaj dm osnovnoškolci spasili više od 3000 stabala u 2020.

Više od 18 500 hrvatskih osnovnoškolaca u velikoj ekološkoj akciji dm Zeleni korak!

U devetoj po redu akciji – dm Zeleni korak 2020., ekološkoj akciji prikupljanja i recikliranja starog papira, sudjelovalo je više od 18 500 osnovnoškolaca iz osnovnih i područnih škola iz cijele Hrvatske. Najuspješnije među školama dm nagrađuje s ukupno 107 000 kuna. Učenici su u akciji zajedno prikupili i reciklirali više od 178 tona starog papira, čime su spasili više od 3000 stabala.

„Od 2012. godine, kada je dm prvi put nagradio najuspješnije male ekologe, cilj je Zelenog koraka potaknuti naše najmlađe da se uključe u zaštitu okoliša i pokazati im kako se briga o zajednici isplati. Raduje nas što se dm-ovu pozivu odazvalo 90 škola i što su nam njihovi učenici pomogli da i ove godine naše gradove i naselja učinimo ljepšima te pokažemo što se može postići uz malo truda i dobre volje“, izjavio je Ivan Horvat, menadžer marketinga i PR-a u dm-u.

dm MIKRO-GRAFIKA 1 - Zeleni Korak 2020

Nagrade se dodijeljene više kategorija:

Među deset škola koje su prikupile i reciklirale najviše papira, a koje će dm nagraditi priznanjem Zeleni korak i iznosom od 10 000 kuna, najuspješniji su bili mladi ekolozi Područne škole Plešce. Oni su prikupili nevjerojatnih – više od pola tone papira po učeniku.

Posebno priznanje Novi Zeleni korak i dodatnu nagradu u iznosu 3500 kuna jer su prikupili najviše starog papira među školama koje nisu sudjelovale u akciji prethodnih godina osvojili su opet Učenici PŠ Plešce.

Ove godine dm je dodijelio i posebno priznanje Najveći Zeleni korak koje je osvojila Područna škola Kutleše jer su ostvarili najveći porast količine prikupljenog papira u odnosu na 2019. godinu, čime su u sklopu Zelenog koraka zaslužili ukupno 13 500 kuna.

Najbolji mladi ekolozi 2020. godine, koji su, uz već navedene škole, osvojili dm-ovu nagradu za doprinos zaštiti okoliša, pohađaju:

  • Osnovnu školu Branimira Markovića (Ravna Gora),
  • Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (Varaždin),
  • OŠ Petar Zrinski Šenkovec,
  • OŠ Banija (Karlovac),
  • OŠ Ludbreg, Područnu školu Ljupina (Nova Gradiška),
  • PŠ Glavina Donja (Imotski) te
  • PŠ Cirkvena (Sv. Ivan Žabno).

Od 2012. godine, kada su učenici prvi put prikupljali i reciklirali stari papir, u Zelenom koraku sudjelovalo je više od 200 000 osnovnoškolaca koji su prikupljanjem i recikliranjem starog papira tijekom devet godina spasili više od 49 500 stabala.

dm marketing

DOBRA HRVATSKA
Siječanj, 2021.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img