spot_img

Primjer 200!!! ….. dm-ov ŠARENI BOŽIĆ U DJEČJEM DOMU

Za nekoliko dana dolazi još jedan Božić. Kroz zimsku noć naziru se lagane pahulje. Iz nekoliko osobnih vozila parkiranih pred ulazom kuće desetak osoba iznosi lijepo upakirane i vrpcama ukrašene darove. Na svakom stoji ime djeteta. Iz kuće izviruju dječja lica, nasmiješena i ozarena.

Stižu toliko iščekivani darovi za Božić!

U toploj i prostranoj prostoriji čeka nas još desetak, dvadeset veselih i nasmiješenih dječjih lica. Neki su nam već poznati i s njima se grlimo i pozdravljamo, a neki su novi i sramežljivi. Upoznajemo se i izmjenjujemo nekoliko riječi.

Tako izgleda svaki naš odlazak u Kuću Sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu i to već godinama, točnije od 2015. dm je naime od 2011. godine pokrenuo inicijativu Više od mene kojom je motivirao svoje djelatnike da volontiraju. Djelatnici dm-a volontiranjem u dječjim vrtićima, domovima za starije i nemoćne, centrima za odgoj i obrazovanje te nizu udruga, društava i centara naučili su dati – više od sebe. Naučili smo svoje vrijeme dijeliti s drugima. Naučili smo djelić sebe dati onima kojima je najpotrebnije.

Tako smo na inicijativu jedne kolegice krenuli volontirati u Kuću Sv. Josipa – zajedno smo izrađivali božićne čestitke i ukrase, a ubrzo smo započeli s darivanjem malenih korisnika doma. Zamolili bismo požrtvovne tete u domu da prikupe stvarne želje svojih štićenika. Na popisu bi se tako našle zimske kape i rukavice, trenirke, role ili autići. Želje su redovno vrlo skromne, pa bi se kolegice i kolege međusobno dogovorili tko će kupiti koji poklon i u paket dodali pokoji slatkiš, čarapice, igračkicu, slikovnicu ili knjigu, ovisno o uzrastu malenih prijatelja. S velikom pažnjom bi upakirali darove i napisali čestitke.

dm-200-2

Nakon otvaranja darova uslijedilo bi druženje. Zajedno pjevamo Božićne pjesme uz gitaru, igramo se, pričamo, častimo se kolačićima. Ne zna se tko je sretniji, djeca kojima su se ispunile želje ili mi kojima su srca ispunjena i sretna.

Na kraju večeri teško se rastati.

Sudjelovanje u ovoj akciji sve nas je veselilo od samog početka.  Ali s vremenom je to postao događaj bez kojeg bi Božić u našim srcima ostavio prazninu.

Svi mi imamo svoje obitelji s kojima dijelimo čaroliju druženja ispunjenog ljubavlju. Imamo i lijepe borove nakićene svjetlucavim ukrasima i bogate trpeze. Ali imamo i naše štićenike doma, djecu, koju svake godine „moramo“ razveseliti svojim poklonima.

Možda je baš neko od te djece onaj pravi Božić koji svi priželjkujemo u svojim srcima!

Za nekoliko dana je Božić, možda sa snijegom i hladnoćom. Ali, zima nam ne može ništa jer nas grije ljubav koju smo međusobno dijelili u jednoj posebnoj predbožićnoj večeri.

Nataša Odak, menadžerica Razvoja ljudskih resursa

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img