spot_img

dm – Na volonterskom zadatku u Gunji

Svakodnevno se trudimo živjeti naš slogan „Tu sam čovjek, tu kupujem“ i kada je u pitanju odnos prema zajednici i društvu u kojem djelujemo.
Zato dm trajno nudi svojim djelatnicima mogućnost da izdvoje jedan radni dan i poklone svoje vrijeme osobama kojima pomoć zaista treba, udrugama u svom susjedstvu, ustanovama u našem okruženju.

Poklanjajući vrijeme drugima, dajemo smisao svom životu, a kao tvrtka djelujemo uzorno u svom okruženju.
Svatko je pomogao tamo gdje je smatrao da je njegova pomoć potrebna, pa je tako i veći broj djelatnika dm-a povodom razornih poplava odlučio darovati svoje vrijeme i pomoći kako bi se stanje u Gunji nakon teške poplave što prije poboljšalo.

Gotovo 50 naših djelatnika, opremljenih kantama, četkama, sredstvima za čišćenje i alatima za uređenje okućnica, uputilo se tako ranom zorom u subotu, 20. rujna 2014. u Gunju. Prilikom dolaska dočekali su ih mještani u svojim praznim i devastiranim kućama na kojima su još uvijek vidljive posljedice poplave. Već u 9:00 sati djelatnici su raspoređeni na poslove, dobili su svoja zaduženja te su odmah krenuli u akciju. Poslovi su bili raznovrsni od čišćenja stambenih prostorija, dvorišta, pranja prozora sve do bojenja prostorija.
Dio volontera bio je zadužen za raspodjelu poklon-paketa.

Stanovnici Gunje su traumatizirani onim što im se događalo, a sada su posebno pogođeni neizvjesnošću i brigom o povratku u oštećene domove. Zato nam je drago da smo im mogli pomoći. U sklopu volonterske aktivnosti nekome smo možda pomogli više, nekome manje, no smatramo da je najbitniji cilj aktivnosti  želja da sa svoje strane učinimo ono što možemo za one koji su stradali, te se nadamo da smo u tome uspjeli.

Među nama, djelatnicima dm – iako je bilo mnogo posla i umora – na kraju dana preovladao osjećaj sreće, ispunjenosti, osjećaj da smo pomogli i svoje vrijeme poklonili nekom u potrebi. Uspjeli smo barem malo, vratiti osmijeh na lice stanovnika Gunje.  Uvjerili smo se u njihovu dobrotu i velikodušnost jer su upravo oni, unatoč teškoj situaciji, naše djelatnike obradovali ukusnim obrokom i domaćim kolačima te su bili raspoloženi i za druženje. Sav naš trud i pomoć koju smo im ponudili neusporediva je u odnosu na srdačnost koju smo primili.

Sa sobom smo ponijeli i 1600 poklon-paketa sa sredstvima za čišćenje i higijenskim potrepštinama namijenjenim svim kućanstvima na području Općine Gunja. Na taj način smo poklon-paketima pokrili svako kućanstvo poplavljenih mjesta županjske Posavine.

Zahvalni smo svim kolegicama i kolegama koji su odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi pomogli u realizaciji volonterske aktivnosti u Gunji kao i svim budućim volonterima, neovisno o tome jesu li to djelatnici dm-a. Voljeli bismo da što više ljudi posjeti ovo područje i pomogne ljudima jer…
…neprocjenjiv je osjećaj kada si nekomu pomogao…

Stjepana Gabelica,  Odjel za razvoj ljudskih resursa,  dm

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img