spot_img

Novi proizvod za opće dobro: za vrijeme koronavirusa INA MAZIVA razvila dezinficijens

Lijepa poslovna priča odvijala se posljednjih dana u Ini. Naime, zaposlenici INA MAZIVA, članice INA Grupe, u samo nekoliko dana su proizveli deficitarni proizvod na tržištu. Dezinficijens za površine INA Dezinol u potpunosti su razvili stručnjaci iz INA MAZIVA, a proizvod je odobren i od strane Ministarstva zdravstva. S obzirom na trenutnu situaciju s koronavirusom, kompanija će dio proizvoda, ukupno 720 litara dezinficijensa, donirati Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske.

Iako je INA Dezino primarno razvijen za interne potrebe kompanije, za dezinfekciju površina na maloprodajnim mjestima te unutrašnjost kabina autocisterni, krajem ovog tjedna će se naći i u prodaji na  Ininim maloprodajnim mjestima, u pakiranju od 0,6 litre.

„Izuzetno sam sretan i ponosan na kolege koji su svojim trudom i zalaganjem u rekordnom roku pripremili proizvod koji će, u ovoj kriznoj situaciji, biti od velike pomoći kompaniji, ali i svim potrošačima. Zahvalan sam kolegama na posvećenosti, trudu i brzoj reakciji te su nam ponovno pokazali da su timski rad i predanost ključni u svakoj situaciji“, izjavio je Zoran Škrobonja, direktor INA MAZIVA.

24.03.2020.., Zagreb - Ina Dezinol Photo: Josip Regovic/PIXSELL

24.03.2020.., Zagreb – Ina Dezinol Photo: Josip Regovic/PIXSELLOd kojeg je značaja ova proizvodnja znamo svi; dezificijens kao i zaštitne maske danas su strateško sredstvo u svjetskoj borbi protiv virusa, a sada se nabavljao samo iz inozemstva, kao i mnogo drugog. Ograničenja i opasnosti od pretežnog oslanjanja i uvozne orijentacije hrvatskog društva sada se itekako vide, i prijete životu. Prijetile su i ranije, ali potiho. Zatiranje vlastite industrije i poljoprivrede, i nekih drugih sektora, vodilo je ljude iseljavanju, besperspektivnosti za mlade.

Fotografije: Josip Regović / Pixsell

DOBRA HRVATSKA

Ožujak, 2020.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img