spot_img

Počinje četvrti ciklus UNICEF-ove CSR akademije “Djeca su naš najvažniji posao”

Jedinstveni program edukacije za poslovni sektor o utjecaju poslovanja na djecu

S ciljem poticanja odgovornog odnosa tvrtki prema djeci, UNICEF četvrtu godinu zaredom organizira edukaciju za tvrtke o društveno odgovornom poslovanju i dječjim pravima – CSR akademiju „Djeca su naš najvažniji posao“.

Poduzeća na mnogo načina utječu na djecu i njihova prava, a da često toga nisu niti svjesna. Odnos prema roditeljima, usklađivanje poslovnog i privatnog života, proizvodnja i plasiranje proizvoda namijenjenih djeci, oglašavanje usmjereno na djecu ili u kojem djeca sudjeluju, utjecaj na okoliš u kojem djeca rastu i razvijaju se, tek je početak dugog niza izravnog i neizravnog djelovanja poduzeća na djecu.

UNICEF-ova CSR akademija, prvi je program na temu uključivanja dječjih prava u svakodnevno poslovanje i upravljanje u Hrvatskoj. Pod vodstvom renomiranih stručnjaka za pitanja društvene odgovornosti, CSR akademija osigurava stručna znanja o utjecaju poslovanja na djecu i koracima koje tvrtke mogu poduzeti kako bi uključile dječja prava u svoja poslovna načela, prakse i organizacijsku kulturu.

CSR akademija 2018_polaznici
Polaznici 2. ciklusa CSR Akademije, 2018.

Na CSR akademiji do sada je sudjelovalo je više od 70 predstavnika vodećih hrvatskih kompanija. Polaznici CSR akademije usvojili su stručna znanja i praktične alate koji im pomažu da bolje razumiju dječja prava i potrebe te da ih uključe u svakodnevno poslovanje i upravljanje, kao i da integriraju dječja prava u svoje nefinancijske izvještaje.

CSR akademija 2019 polaznici
Polaznici 3. ciklusa CSR Akademije, 2019.

Novi ciklus CSR akademije održat će se u virtualnom obliku putem platforme Zoom, a uključuje 5 online radionica koje se održavaju 8. prosinca 2020., u siječnju, veljači i ožujku 2021.

Sudjelovanje na CSR akademiji ne naplaćuje se, a polaznici koji sudjeluju na svim radionicama stječu pravo na potvrdu UNICEF-a o završenom programu edukacije. Broj sudionika na radionicama je ograničen, a prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 1. prosinca 2020. godine na e-mail: atbaric@unicef.org.

CSR akademija - logo

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img

UKLJUČITE SE, ISKAŽITE SVOJE STAVOVE O ODRŽIVOSTI AMBALAŽE!

Sve više postajemo svjesni traga kojeg ambalaža ostavlja prirodi i ljudima. Dugo je vremena cjelovitost utjecaja ambalaže bila zanemarivana pa su zato i mogućnosti za njezino usavršavanje u smjeru održivosti višestruke, u svim fazama: proizvodnji, transportu, uskladištenju, trgovini, finalnoj potrošnji. 

Po vama, koji je najčešći uzrok neekološke ambalaže na koji nailazite? (Moguće je više odgovora)

Kad ste uočili/osvijestili negativan eko-trag ambalaže?

Da li biste pri kupnji dali prednost proizvodu koji se ističe održivom ambalažom?

Što mislite o „luksuznoj opremi“ ambalaže za parfeme, žestice, mobitele, nakit…, koja redovito ostavlja velik eko-trag?

Koristite li u kupnji vlastite vrećice, odbijete li ponuđenu vrećicu u trgovini:

Da li koristite staru ambalažu za novu namjenu (eng. renew, npr.: kutije od cipela – kao kutiju za razne sitnice ili čarape u komodi i ormaru; plastične posude od sira i jogurta - za odlaganje čavlića ili baterija… I druge ideje koje odgađaju novu kupnju i doprinose smanjenju proizvodnje.

Zahvaljujemo na vremenu koje ste odvojili za ovaj upitnik. Rezultate upitnika uskoro ćemo objaviti i komentirati na našoj stranici u okviru serijala o ambalaži.