spot_img

U radnom okruženju dm-a zaposlenici afirmiraju održivost – „Tjedan održivih impulsa“

Projekt Tjedan održivih impulsa je upečatljiv primjer kako i koliko cjelovito dm ulaže u edukaciju svojih djelatnika s ciljem da ih potakne da donosu dobre odluke za sebe, ali i za svoju okolinu – društvo i Zemlju. 

dm je već dugi niz godina u Hrvatskoj prepoznat kao tvrtka koja daje značajan doprinos zajednici u kojoj posluje, kako podrškom socijalno osjetljivim skupinama u društvu, tako i brojnim održivim aktivnostima koje obuhvaćaju sve od ekološki prihvatljivih proizvoda i rješenja do podrške ekološkim projektima diljem Hrvatske. Kako ističu, održivost za dm počinje s djelatnicima, u prodavaonicama i Upravno-distributivnom centru. 

Nataša Odak
Nataša Odak, menadžerica Razvoja ljudskih resursa dm-a / Foto: dm

„U dm-u vjerujemo da vlastitim primjerom moramo pokazati da možemo djelovati održivo i odgovorno. To je najbolji način da potaknemo naše partnere, kupce i širu zajednicu da se i sami odvaže na promjene koje će nam omogućiti da stvorimo bolju budućnost”, istaknula je Nataša Odak, menadžerica Razvoja ljudskih resursa dm-a.

Kontinuirane edukacije i sudjelovanje u aktivnostima koje podupiru razvoj održivih navika, djelatnicama i djelatnicima dm-a omogućuju da briga o zajednici i o okolišu postane dio njihovih života – na poslu i kod kuće. Projekt Tjedan održivih impulsa je upečatljiv primjer kako i koliko cjelovito dm ulaže u edukaciju svojih djelatnika s ciljem da ih potakne da donosu dobre odluke za sebe, ali i za svoju okolinu – društvo i Zemlju. 

Tekstil nije otpad / Foto: dm

Tijekom pet dana Tjedan održivih impulsa djelatnicima je omogućio da saznaju kako održivost učiniti dijelom svakodnevice te koja je uloga pojedinaca u kružnom gospodarstvu. Djelatnici su dobili praktične i primjenjive savjete o zbrinjavanju otpada i upravljanju energijom te su se upoznali procesima koji se provode u prodavaonicama u sklopu održivog djelovanja.

Posljednji dan Tjedna održivih impulsa bio je posvećen društvenoj održivosti. dm je potaknuo djelatnike Upravno-distributivnog centra da donesu staru odjeću za reciklažu, a u sklopu radionice Tekstil nije otpad djelatnici su od stare odjeće izrađivali ukrase i tako saznali da kreativnost i održivost idu ruku pod ruku. 

dm alverde četkica za zube / Foto: dm

Inspiraciju za male promjene uz prave proizvode pripremio je kolega Dejan Murić, menadžer dm marke. Predstavio je održiva rješenja za svakodnevni život kao što su drvena četkica za zube alverde koja se može odlagati u biootpad te Profissimo kožna krpa za prozore uz koju se ne moraju koristiti dodatna sredstva za čišćenje.

Tjedan posvećen održivosti zaokružili smo akcijom pošumljavanja u koju se volonterski uključilo gotovo 50 djelatnica i djelatnika dm-a. U sklopu projekta Co2mpensating by planting u Draganiću su sudjelovali u sadnji više od 4000 sadnica hrasta, čime se omogućuje nadoknada proizvedenih emisija CO2 i neutralizacija ugljičnog otiska.

„Ponosni smo što su se kolegice i kolege još jednom spremno odazvali i dali dodatan doprinos zaštiti okoliša. Želim im zahvaliti što su svojim volonterskim angažmanom pokazali da smo uvijek spremni napraviti korak više kako bi održivost postala način života i rada,“ zaključila je Nataša Odak.

Svatko od nas može dati svoj skromni doprinos boljoj budućnosti, a sve što nam je potrebno jest malo inspiracije i pravi poticaj. Upravo zato Tjedan održivih impulsa postat će dio dm-ovih godišnjih aktivnosti usmjerenih na razvoj održive svijesti i održivih navika među djelatnicima i djelatnicama.

DOBRA HRVATSKA
Prosinac, 2023. 

odgovorno@odgovorno.hr
www.odgovorno.hr 

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img