spot_img

SCHRACK TECHNIK i „čupava“ godina

Čupava godina 2020. Prvo smo se svi ustrašili, zaustavili, neki se i fizički stresli, a sada pred kraj nastojimo nadoknaditi zastoj. Može li se vrijeme vratiti natrag ili zapravo, što to pokušavamo nadoknaditi? Rezultate? Zapostavljene odnose?

Godina dana nas je promijenila? Svatko od nas će se sjetiti da je povećao osobnu zonu sigurnosti na čarobnih metar do dva oko sebe i iz tog kruga izbacio sve ljude osim najuže familije. Normalno je da se ne rukujemo ni s kime, ruke nismo ovoliko prali od djetinjstva, niti maskice više ne smetaju. Nos ispiremo slanom vodom. Niste za to čuli? Kažu da pomaže da se virus ne spusti dublje prema plućima!

No što smo dobra naučili iz ovoga iza nas, od kuda smo crpili energiju? Vrlo brzo smo shvatili da je trajni home-office, iako tehnološki ostvariv i iako smo ga i sami kroz jedan mjesec primjenjivali, zapravo neprimjeren model rada našoj ljudskoj prirodi jer uništava upravo ono najvrijednije  – prijenos energije koja nas pokreće u svježini stvarnog ljudskog kontakta!

Naša ljudska priroda ne podnosi baš sve lako… 

Blizu mladih u strukovnim školama i u „čupavoj“ godini

SCHRACK TECHNIK d.o.o. je i 2020. nastojao niti blizu mladih, učenika koji ulaze u tržište rada. Nismo imali Info-dane na onaj klasični način i nismo okupili učenike i pokazali im pedesetak metara didaktičkih ploča s opremom niskog napona. Pomaknuli smo događanje s proljeća na jesen, ali jesen  nije donijela promjenu. Odlučili smo onda kontaktirati sve profesore iz naše baze kontakata, iz škola diljem RH koje smo do sada imali na Info danima – zamolivši ih da nam brojeve učenika. i svakome smo posredstvom škole osigurali besplatni priručnik o otočnim fotonaponskim sustavima u kojem je na preko 300 stranica skupljeno i na jednostavan i učenicima blizak način  opisano naše praktično iskustvo u tom novom tehnološkom području. 1500 komada je u trenutku pisanja ovog članka na putu prema učenicima. Ako ne mogu učenici k nama – idemo mi do njih i njihovih učitelja. Znanje mora biti preneseno!

Prije više od godinu dana, na početku 2020., osmislili smo didaktička kolica s osnovnim baterijskim  fotonaponskim sustavom, misleći ih prikazati na Info danima i potom pokloniti nekoj školi. Kako je godina prolazila, shvatili smo kako je klasična prezentacija nemoguća pa smo se odlučili za webinar.

Darivanje škola opremom: naša tradicija se nastavlja!

Uz to, takva dva sustava darovali smo školama. Sustav ima najmodernije litijeve baterije, može se spojiti na mrežu, rad se može pratiti udaljeno i preko pametnog telefona. Osnovna ideja je da sustav iskoristi svaku zraku Sunca bilo izravno, bilo spremanjem energije u bateriju uz kasnije korištenje, pa je u potpunosti prikladan za doba energetski pasivnih kuća u koje ulazimo. I o njemu trebaju dobiti znanje upravo mladi.

Početkom godine posebno smo pomogli Srednju strukovnu školu u Konjšćini izgradnjom cijelog kabineta, u zadnji čas, jer je korona počinjala! Škola je dio hodnika pregradila staklenim pregradama u novi laboratorij u koji dolaze naša kolica s otočnim fotonaponskim sustavom.

Za one starije, naše partnere umjesto klasičnih Info dana, izveli smo digitalne Info dane; dva tjedna se emitirao se „u živo“ program iz našeg „studija“, a naši zastupnici su odlazili kod kupaca da ga tamo zajedno s njima prate on-line! Pokrenuli smo zaboravljene i neodržavane stranice na društvenim mrežama, predstavili digitalni „Schrack training centar“.

Ubrzana digitalna transformacija ono je najviše po čemu ćemo pamtit ovu 101. godinu  postojanja tvrtke Schrack Technik u Europi, 26. godinu poslovanja u Hrvatskoj, 11. godinu Schrack Technik internet trgovine…

A mi nešto stariji tiho se radujemo što UM (još) izlazi na klasičan način!

Dr.sc. Josip Zdenković
predsjednik Uprave Schrack Technik d.o.o.

DOBRA HRVATSKA

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img