spot_img

„STVARATELJI ZA STOLJEĆA“: Priznanje maštovitom i društveno aktivnom Croconu za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu

Šire shvaćanje svojeg mjesta i zadaće, van strogo poslovnih brojki, još je jedna odlika Crocon tima. Volimo se vidjeti dijelom društva, povezivati se, djelovati u svom gradu, regiji, domovini i svijetu.

Kao što naši dugogodišnji partneri i prijatelji dobro znaju, naš core business samo je jedan dio naše priče i identiteta. Naše neumorno stvaralaštvo, naš društveni i poslovni aktivizam u jednom, pod brandom Authentic & Certified by Crocon dio je našeg tkiva koji nam je ove godine donio jedno posebno priznanje pod nazivom Stvaratelji za stoljeća.

Odabrani smo kao jedan od 40 laureata, a između čak 491 predloženog kandidata iz 10 zemalja srednje i jugoistočne Europe evaluaciju i izbor laureata vršio je neovisni Međunarodni komitet sastavljen od stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, financije i poduzetništvo.

Dodijeljenim nam priznanjem za razvoj ideja, inovacije i investicije u poduzetništvu ističu se pojedinci i organizacije koje su se posebno istaknule po originalnosti kreiranih ideja u poduzetništvu i za poduzetništvo, a posebno smo ponosni na naš Crocon Case koji smo imali priliku predstaviti tako probranom društvu poduzetnika iz cijele regije.

Riječima predsjednika komiteta prof.dr. Siniše Zarića, cilj je ovog projekta već četvrtu godinu za redom „usmjeravanje pažnje šire javnosti na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.“

Nagrade i priznanja Stvaratelji za stoljeća dodijeljeni su u sklopu Regionalnog summita poduzetnika (RSP) pod nazivom „300 najboljih“ održanog u Dubrovniku između 02. i 04. ožujka 2018. u kojem smo sudjelovali i kao govornik u sklopu prezentacija primjera dobre poduzetničke prakse, a na temu „Kreativnost kao sredstvo za uspješan start-up i razvoj poduzetništva.“

Posebno nam se svidjela inspiracija za naziv summita „300 najboljih“ kojim se željelo asocirati na 300 Spartanaca – istoimeni film iz 1962. godine – u kojem se 300 grčkih Spartanaca (današnjih poduzetnika) bori protiv perzijske vojske gotovo beskonačnog broja (današnje vlade/državne administracije koji ne uspijevaju kreirati ambijent za lakše i uspješnije poslovanje poduzetnika). U filmu, unatoč slabim izgledima, Spartanci ne žele bježati niti se predavati brojčano daleko nadmoćnijem neprijatelju, čak i ako to znači njihovu sigurnu smrt. Film odiše hrabrošću i odlučnošću Spartanaca što je i jedna od najvećih odlika današnjih poduzetnika.

„Ovaj summit okupio je na jednom mjestu osobe koje predvode ekonomski i društveni razvoj, koje u svaki ekonomski sistem unose ogromnu količinu vlastite energije i stvaralačke kreativnosti te znanja, talenta i sposobnosti da stvaraju i predvode…“, kazao je predsjednik Programskog savjeta RSP.

Nakon što smo proveli tri dana slušajući priče i iskustva upravo takvih ljudi, ne preostaje nam ništa drugo nego složiti se i ustvrditi da smo Dubrovnik napustili zaista ponosni na do sad ostvareno i prepoznato i od međunarodne poduzetničke zajednice te dodatno nadahnuti i dalje stvarati i ostavljati svoje dobre tragove u svijetu u godinama koje dolaze.

Kreativni Tim Crocon

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img