spot_img

„Budi uzor i odvajaj otpad“, uzorna odgojna aktivnost među malcima u Koprivnici

Sredinom lipnja održana je eko-radionica „Budi uzor i odvajaj otpad“ na kojoj je odgojna skupina Malci u Dječjem vrtiću Tratinčica u Koprivnici pokazala i uvježbavala vještinu prepoznavanja i odvajanja otpada. Matija Hlebar iz UZOR – Udruge za održiv razvoj Hrvatske tumačio je i mentorirao djecu kako treba raditi. U vedrom i poletnom ozračju, u kojem djeca i inače najbolje uče. maleni su pokazali svoje znanje i usvajali novo i u tome su im pomagali dnevni prijatelji: Bocka Boca, Straško Strašić, Vila Papirica, Petko Pet, Vila Papirica, Limenko Lim i ostali ekočuvari,  koji strašno vole odvajati otpad. Iz velike hrpe otpada trebalo je što brže odvojiti otpad i razvrstati ga u odgovarajuće spremnike. Djeca su brzo prepoznavala i odvajala otpad u za to predviđen spremnike. Tako su i ekočuvari mogli ustvrditi da su djeca dobro savladala odvajanje otpada.

Nagrada za znanje i odgovoran odnos prema prirodi nije izostala, svako dijete dobilo je Dječji priručnik za prepoznavanje i razvrstavanje otpada.  Možda i više od toga veselilo ih je nešto drugo – učenje u ozračju igre u skupini prijatelja. Sjetimo se i mi veliki, koliko je to nekad veselilo.

Dječji vrtić Tratinčica u Koprivnici obuhvaća 37 odgojnih skupina koje rade na 9 različitih lokacija u gradu ili bližoj okolici. U realizaciju odgojno-obrazovnog rada uključeno je  80 odgojitelja,  2 pedagoga, psiholog, logoped, defektolog i 2 zdravstvena voditelja.

Ovim dobrim primjerom još je jedan put pokazano koju snagu odgoja i učenja mogu imati dječje ustanove.

Dobra Hrvatska
Lipanj, 2021.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024 - poklon koji ima što reći

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img