spot_img

HEP Opskrba osvojila iF DESIGN AWARD 2017 za dizajn zelene e-punionice ELEN

HEP Ospkrba je upravo dobila izuzetno priznanje – iF DESIGN – simbol izvrsnosti dizajna diljem svijeta. Na svečanosti u Münchenu 10. ožujka 2017. nagradu su u ime tvrtke preuzeli Nada Podnar, direktorica Sektora za operativni marketing i Ivica Skorić, voditelj ključnih projekata. O ugledu i popularnosti primljene nagrade najbolje govori podatak da je na natječaj za 2017. stiglo čak 5.500 radova iz 59 zemalja, a u međunarodnom žiriju radilo je 58 stručnjaka. 

HEP Opskrba je ovogodišnja pobjednica iF DESIGN nagrade u kategoriji produkt dizajna u javnoj arhitekturi, za dizajn ELEN LEAF stanice za punjenje električnih automobila postavljene ispred zgrade Gradske uprave Grada Zagreba na Trgu Stjepana Radića u srpnju 2016. godine.

Riječ je o prototipu najsuvremenije stanice za punjenje električnih automobila u Hrvatskoj, ujedno i prvoj punionici koja za napajanje koristi solarnu energiju.

I funkcionalno i dizajnerski ELEN LEAF punionica u Zagrebu kruna je HEP-ovog razvojnog projekta ELEN – posebno vrijedan multidisciplinarni doprinos struke razvoju e-infrastrukture i širenju automobila na električni pogon u nas. Sve je to s ovom nagradom i prepoznato i priznato.

Autorski tim, put do rješenja…

Natječaj za idejno rješenje stanice provela je HEP Opskrba u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom. Na natječaj je pristiglo više od 20 radova, od kojih su tri najbolja nagrađena. Za izvedbeno rješenje odabran je rad dizajnerica Ane Banić Göttlicher i Maše Vukmanović, dok je autor tipskog projekta i glavni projektant arhitekt Ivan Galić iz Nop Studia. Radove je izvela tvrtka Elna kabel iz Zagreba.

ELEN LEAF primjer je uspješne suradnje dizajnerske i arhitektonske struke. Svi autori pojedinačno iza sebe imaju niz izložbi, priznanja i nagrada, a od struke su kao tim dobili su najveću potvrdu izvrsnosti kroz iF Design Award 2017.

Organizator jednog od najcjenjenijih natječaja na području dizajna u svijetu, iF International Forum Design GmbH sa sjedištem u Hannoveru, najstarija je nezavisna organizacija za dizajn u Njemačkoj.

ELEN LEAF punionica u Zagrebu kruna je HEP-ovog razvojnog projekta ELEN. Stanica se sastoji od dvije nadstrešnice sa solarnim panelima, reklamnim totemom i ultra brzom punionicom za punjenje električnih vozila snage 50 KW DC i 43 KW AC, uz mogućnost istovremenog punjenja dvaju vozila. Na punionici su uklopljeni  grafički standardi brenda ELEN uz korištenje gradijenta zelene boje na oplati koje sugeriraju punjenje automobila. Pomoću solarnih panela ELEN LEAF stanica iz obnovljivog izvora godišnje će proizvoditi 3.000 kWh električne energije.

O iF DESIGN nagradi

Nagrada iF DESIGN prepoznata je već više od 60 godina kao mjerilo za kvalitetu u izuzetnom dizajnu te je jedna od najvažnijih dizajnerskih nagrada na svijetu. Natjecatelji se prijavljuju u sljedećim kategorijama: proizvod, pakiranje, komunikacija i usluga dizajna, arhitektura i unutarnja arhitektura te stručni koncepti. Svi nagrađeni radovi predstavljeni su u vodiču iF WORLD DESIGN GUIDE, iF Design aplikaciji iF design app, te će biti izloženi na iF Design izložbi u Hamburgu, iF design exhibition Hamburg.

Forografija uz naslov:

Na fotografiji se nalaze (s lijeva na desno): Nada Podnar, direktorica Sektora za operativni marketing HEP Opskrbe, dizajnerice Ana Banić Göttlicher i Maša Vukmanović te Ivica Skorić, voditelj ključnih projekata u HEP Opskrbi.

Kontakt:  Nada Podnar, direktorica Sektora za operativni marketing, HEP Opskrba   (nada.podnar@hep.hr)

 

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024 uskoro stiže!

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img