spot_img

HEP: Portal www.elen.hep.hr – interaktivna karta lokacija ELEN punionica u RH

Kako bi kupcima i svim vlasnicima električnih vozila olakšali pronalaženje ELEN-ovih punionica za električna vozila, na adresi elen.hep.hr. dostupna je svima interaktivna karta  s lokacijama e-punionica.

Intenzivan rad na uspostavi nacionalne infrastrukture punionica HEP-ovog branda ELEN se nastavlja te će se interaktivna karta kontinuirano ažurirati, sukladno stvarnom stanju i dinamici puštanja u pogon novih punionica.

Razvojni projekt HEP grupe e-Mobilnost temelji se na zamisli da se električna energija iz prvenstveno obnovljivih izvora koristi kao pogonska gorivo za električna vozila.

Hrvatska elektroprivreda zbog toga u idućih nekoliko godina planira izgraditi mrežu ELEN punionica na području cijele Hrvatske te uspostaviti sustav njihovog daljinskog upravljanja i nadzora. Da bi se upotpunila mreža ELEN punionica u gradovima, planira se uspostaviti i mrežu punionica duž najvažnijih hrvatskih prometnica, primjerice, duž benzinskih postaja i odmorišta na autocestama, sufinanciranjem iz fondova Europske unije.

HEP je prvi u Hrvatskoj prepoznao europski trend uvođenja odrednica održivog razvoja u sektore energetike i transporta. Radi toga projekt elektromobilnosti razvija u partnerstvu sa zainteresiranim gradovima, lokalnim samoupravama te svim stranama koje imaju interes i želju modernizirati javni i privatni transport te doprinijeti smanjenju emisija CO2 i očuvanju okoliša.

Cilj je u sljedećih godinu dana udvostručiti postojeći broj javnih ELEN punionica – na više od 50.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img