spot_img

HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA I HEP OPSKRBA: Javni natječaj za sredstva prikupljena iz naknade za proizvod ZelEn – do 16. siječnja 2017.

Predmet javnog poziva je potpora i donacija čak milijun kuna projektima iz područja energetske učinkovitosti i/ili izgradnje obnovljivih izvora energije integriranih u građevine ustanova javnog sektora koje skrbe o socijalno osjetljivim kategorijama i ne obavljaju djelatnosti radi stjecanja dobiti.
Riječ je o korištenju sredstava prikupljenih u 2016. na ime naknade za prodaju proizvoda HEP Opskrbe ZelEn. „ZelEn“ je zaštićeni naziv za svu električnu energiju dobivenu (isključivo) iz obnovljivih izvora, namijenjenu kupcima kategorije poduzetništvo i predstavlja jedinstveni proizvod na tržištu električne energije u Republici Hrvatskoj. Sva sredstva od prodaje certifikata za proizvod ZelEn prikupljaju se u namjenski fond iz kojeg se sredstva doniraju putem javnog natječaja.
Sudionici natječaja mogu biti samo institucije ili ustanove sa sjedištem u Republici Hrvatskoj osnovane za trajno obavljanje djelatnosti odgoja i obrazovanja, znanosti, kulture, informiranja, sporta, tjelesne kulture, tehničke kulture, skrbi o djeci, zdravstva, socijalne skrbi i skrbi o invalidima.

Obrazac prijavnice, kao i ostali prateći obrasci (Obrazac 1 i Obrazac 2) mogu se preuzeti na internetskoj stranici hep.hr.
Natječaj je otvoren do 16. siječnja 2017.
Rezultati će biti objavljeni do 10. veljače 2017. na stranici zelen.hep.hr.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img