spot_img

HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA I HEP OPSKRBA: Javni natječaj za sredstva prikupljena iz naknade za proizvod ZelEn – do 16. siječnja 2017.

Predmet javnog poziva je potpora i donacija čak milijun kuna projektima iz područja energetske učinkovitosti i/ili izgradnje obnovljivih izvora energije integriranih u građevine ustanova javnog sektora koje skrbe o socijalno osjetljivim kategorijama i ne obavljaju djelatnosti radi stjecanja dobiti.
Riječ je o korištenju sredstava prikupljenih u 2016. na ime naknade za prodaju proizvoda HEP Opskrbe ZelEn. „ZelEn“ je zaštićeni naziv za svu električnu energiju dobivenu (isključivo) iz obnovljivih izvora, namijenjenu kupcima kategorije poduzetništvo i predstavlja jedinstveni proizvod na tržištu električne energije u Republici Hrvatskoj. Sva sredstva od prodaje certifikata za proizvod ZelEn prikupljaju se u namjenski fond iz kojeg se sredstva doniraju putem javnog natječaja.
Sudionici natječaja mogu biti samo institucije ili ustanove sa sjedištem u Republici Hrvatskoj osnovane za trajno obavljanje djelatnosti odgoja i obrazovanja, znanosti, kulture, informiranja, sporta, tjelesne kulture, tehničke kulture, skrbi o djeci, zdravstva, socijalne skrbi i skrbi o invalidima.

Obrazac prijavnice, kao i ostali prateći obrasci (Obrazac 1 i Obrazac 2) mogu se preuzeti na internetskoj stranici hep.hr.
Natječaj je otvoren do 16. siječnja 2017.
Rezultati će biti objavljeni do 10. veljače 2017. na stranici zelen.hep.hr.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img