spot_img

M.E.P. i knjiga-planer Učinkovit menadžer dobili nagradu HUP-a za DOP

Dugogodišnji projekt i brand tvrtke M.E.P. doo knjiga-planer UČINKOVIT MENADŽER I USPJEŠAN TIM dobio je nagradu Hrvatske udruge poslodavaca za društveno odgovorno poslovanje 2015. u području doprinos za zajednicu.

Svečanosti dodjele nagrada, 12. svibnja 2016. u prostorijama HUP-a u Zagrebu, nazočila je Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, obrativši se skupu dojmljivim porukama o nužnosti i opredjeljenosti Hrvatske za DOP i održivi razvoj.

Svi dobitnici

Uz M.E.P., HUP-ovu nagradu dobili su, u raznim kategorijama i područjima primjene, sljedeće tvrtke (A-Z): Bernarda doo, Biovega doo, JP Hrvatska pošta,  Cemex Hrvatska doo,  Energy Plus doo , Ericsson Nikola Tesla dd, Next bike doo, Spin Valis doo i  Vetropack Straža dd.

Edicija UČINKOVIT MENADŽER u afirmaciji i zalaganju za DOP

Edicija Učinkovit menadžer se već dugi niz godina, od 1995., dosljedno zalaže za promociju i afirmaciju znanja i najboljih ljudskih vrijednosti te pozitivnog djelovanja tvrtki i pojedinaca u društvu, stoga je posebno mjesto posvećeno održivom razvoju i društveno odgovornom poslovanju (DOP-u). Od 2013. godine, redovito se obrađuju i objavljuju primjeri društveno odgovornog poslovanja iz prakse hrvatskih tvrtki i ustanova – u dodatku Najbolje Društveno Odgovorno Poslovanje.  U četiri godine u javnost je tako iznijeto 59 primjera što predstavlja svojevrsnu kroniku i trajni zapis o ovodobnom hrvatskom napretku.

Učinkovit menadžer razvija se u okviru poslovne inicijative DOBRA HRVATSKA, kojom se poduzima niz aktivnosti i događanja u cilju jačanja svijesti, promicanja i afirmacije DOP-a u hrvatskoj stvarnosti.

M.E.P. doo se i ovim javnim putem najtoplije zahvaljuje svojim čitateljima, autorima i suradnicima koji su i omogućili ovakav uspjeh i dugu trajnosti Učinkovitog menadžera – 22 godine.

Govor Predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović

Goran Tudor, urednik UM

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img

UKLJUČITE SE, ISKAŽITE SVOJE STAVOVE O ODRŽIVOSTI AMBALAŽE!

Sve više postajemo svjesni traga kojeg ambalaža ostavlja prirodi i ljudima. Dugo je vremena cjelovitost utjecaja ambalaže bila zanemarivana pa su zato i mogućnosti za njezino usavršavanje u smjeru održivosti višestruke, u svim fazama: proizvodnji, transportu, uskladištenju, trgovini, finalnoj potrošnji. 

Po vama, koji je najčešći uzrok neekološke ambalaže na koji nailazite? (Moguće je više odgovora)

Kad ste uočili/osvijestili negativan eko-trag ambalaže?

Da li biste pri kupnji dali prednost proizvodu koji se ističe održivom ambalažom?

Što mislite o „luksuznoj opremi“ ambalaže za parfeme, žestice, mobitele, nakit…, koja redovito ostavlja velik eko-trag?

Koristite li u kupnji vlastite vrećice, odbijete li ponuđenu vrećicu u trgovini:

Da li koristite staru ambalažu za novu namjenu (eng. renew, npr.: kutije od cipela – kao kutiju za razne sitnice ili čarape u komodi i ormaru; plastične posude od sira i jogurta - za odlaganje čavlića ili baterija… I druge ideje koje odgađaju novu kupnju i doprinose smanjenju proizvodnje.

Zahvaljujemo na vremenu koje ste odvojili za ovaj upitnik. Rezultate upitnika uskoro ćemo objaviti i komentirati na našoj stranici u okviru serijala o ambalaži.