spot_img

Nezaboravno iskustvo! ACI Opatija i Zaklada Vaša pošta treću godinu zaredom organizirali jedrenje za pedesetak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Štićenici dječjih domova različitih dobi i životnih priča iz Lovrana, Selca, Pule, Karlovca i Hrvatskog Leskovca zaplovili su iz ACI marine u Ičićima uz Opatijsku rivijeru, kojima je jedrenje nekima od njih bilo posve novo i nezaboravno iskustvo

Tijekom druženja na šest jedrilica zaplovili su djeca, udomitelji i donatori. Djeca su s oduševljenjem i pažnjom otkrivala sve tajne jedrenja od iskusnih skipera jedrilica. Uz to, upoznala su i ljude koji im svojim donacijama, podrškom i motivacijom pružaju ohrabrenje i osjećaj sigurnosti tijekom školovanja, zaposlenja i u novim životnim koracima.

„Zahvaljujući druženjima poput današnjeg štićenici imaju priliku vidjeti da postoje ljudi koji vode brigu o njima, ali i upoznati ljude koji im korisnim savjetima ili prijedlozima mogu pomoći tijekom odrastanja. Ovakva podrška im mnogo znači i zasigurno olakšava osamostaljenje i životnu promjenu koja dolazi s odlaskom iz doma. U ime naših štićenika i udomitelja iskreno zahvaljujem svima onima koji su omogućili ovo nezaboravno iskustvo i koji nam kontinuirano pomažu.“, rekao je jedan od udomitelja.

Glavna spona između štićenika i donatora je Zaklada “Vaša pošta”, koja od 2011. godine na nacionalnom razini aktivno pomaže djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Djeca koja dolaze iz disfunkcionalnih obitelji, u kojima su bila odgojno i emocionalno zanemarivana, a u pojedinim slučajevima i zlostavljana, ovo su druženje željno očekivali. „Djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi je potrebna podrška u većoj mjeri nego što to predviđa sustav. Budući da većina štićenika s navršenih 18 godina mora započeti samostalan život, to im predstavlja velik izazov jer nemaju podršku društva i sigurnost kada se radi o zaposlenju. Upravo zato nam je iznimno drago što smo ovu plemenitu akciju uspjeli pretvoriti u tradiciju, pri čemu nam pomaže ACI, koji uz pružanje financijske pomoći, omogućuje druženje donatora, djece i svih sudionika koji vode ovaj projekt.“, izjavila je Senka Klarić, Upraviteljica Zaklade Vaša pošta.

 

ACI je donator djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi od 2015. godine te aktivno podržava plemenitu akciju Hrvatske pošte uplaćujući djeci police životnog osiguranja.

Prikupljeni iznos štićenicima domova se isplaćuje u trenutku kada odlaze iz doma i nastavljaju svoj životni put sami, što im uvelike pomaže da podmire osnovne životne troškove do pronalaska zaposlenja.

„Ideja ovog projekta bila je izaći iz klasičnog financijskog okvira pomoći i omogućiti djeci da barem na jedan dan uživaju u nečemu što inače nemaju priliku često iskusiti. Ako im tijekom našeg druženja vratimo osmijeh na lice i stvorimo lijepe uspomene – uspjeli smo. To je najveće priznanje da ono što radimo donosi radost i služi nam kao poticaj da ovaj, sada već tradicionalni projekt, njegujemo i dalje.“, rekao je Kristijan Pavić, predsjednik Uprave ACI-a na druženju sa štićenicima.

Ovaj hvalevrijedni projekt podržali svojim sponzorstvom su podržali i Fiumanka, portal Kigo, Yacht Club Croatia, Restoran Commodore, Koraljka Nikolić, Sail-ing d.o.o., Anamila d.o.o. i Croatia osiguranje d.d. te zajedno MEP d.o.o. i privatni donatori Ana Tudor i Goran Tudor.

 

DOBRA HRVATSKA, studeni, 2019.

 

Opaska uredništva;

M.E.P. d.o.o. je pokretač i koordinator Poslovne inicijative DOBRA HRVATSKA i logistički domaćin portalu www.odgovorno.hr. Ana Tudor i Goran Tudor su suvlasnici tvrtke.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img