spot_img

Sustavna politika podrške JGL-a aktivnostima Sveučilišta i studenata; u ožujku 2018. ugošćeno studentsko natjecanje i proglašeni pobjednici

Riječka farmaceutska tvrtka JGL već godinama – sustavno i aktivno pomaže rad određenih sastavnica Sveučilišta i studentskih organizacija te podržava edukativne projekte s posebnim naglaskom na one koji su vezani za mlade i socijalno ugrožene skupine. Značajna posveta pritom se daje projektima koji povezuju studente s poslovnom zajednicom i pripremaju ih za buduće poduzetničke izazove.

Tako je u JGL-u bilo i u ožujku ove godine:

  • proglašenjem pobjednika i dodjelom vrijednih novčanih nagrada 5.ožujka 2018. završilo je ovogodišnje „Natjecanje u konzultacijskim vještinama“ koje je organizirala Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA) od 2. do 4. ožujka 2018. u prostorima JGL-ovog modernog, razvojno-proizvodno-skladišnog kompleksa Pharma Valley u riječkom Svilnom. Pobjednici su dobili  vrijedne nagrade.

Pobjednički tim koji čine Iva Šimović, Dora Tešić i Zvonimir Mlinarić bio je najbolji u svladavanju izazova s kojima se ljekarnici susreću pri liječenju palijativnih bolesnika, a zajedno s kolegama u JGL-u za finale natjecanja pripremali su se kroz niz tematskih radionica iz farmakologije, farmakoterapije i konzultacijskih vještina.

„Pravo je veselje vidjeti ovako talentirane i uspješne mlade ljude koji će se u svojim budućim karijerama posvetiti unapređenju sveobuhvatne zdravstvene skrbi. Nadamo se da ćemo vam prenijeti vrijedna znanja, a mnoga i sami usvojiti“, izjavila je Marina Pulišić, članica Upravnog odbora tvrtke prilikom otvorenja natjecanja.

„Ove godine natjecateljima je, osim samog natjecanja, ponuđeno i nešto više: obilazak novog kompleksa Pharma Valley, što predstavlja izvrsnu priliku za upoznavanje s mogućnostima odrađivanja praksi, stipendiranja, ali i zaposlenja u JGL-u“, izjavila je koordinatorica projekta Dora Belec te dodala kako je domaćinstvom JGL-a začet proces decentralizacije i premještanja CPSA-inih projekata van Zagreba.

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske jedina u Hrvatskoj okuplja studente ovih profila i predstavlja ih na međunarodnim skupovima, a svojim brojnim projektima pomaže profesionalni i osobni razvoj studenata te doprinosi razvoju farmaceutske i biokemijske struke.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024 uskoro stiže!

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img