UNICEF-ova CSR Akademija završila treći edukativni ciklus „DJECA SU NAŠ NAJVAŽNIJI POSAO”

Nova skupina predstavnica poslovnog i javnog sektora stekla vrijedna znanja o uključivanju prava djece u poslovanje tvrtki

U sklopu suradnje UNICEF-a i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) na promicanju društveno odgovornog poslovanja koje poštuje i promiče prava djece održan je treći ciklus CSR akademije „Djeca su naš najvažniji posao”. Ovaj jedinstveni nacionalni edukativni program osvještava poduzeća o njihovu utjecaju na djecu te ih podržava u uključivanju dječjih prava u načela poslovanja i poslovne prakse te u organizacijsku kulturu. Edukacijom je dosad obuhvaćeno više od 60 predstavnica i predstavnika  organizacija iz poslovnog i javnog sektora Hrvatske, kojima će usvojena stručna znanja i praktični alati pomoći da bolje razumiju dječja prava i potrebe te da ih uključe u svakodnevno poslovanje i upravljanje.

U trećem ciklusu CSR akademije „Djeca su naš najvažniji posao” održane su četiri radionice na temu dječjih prava i poslovanja pod vodstvom stručnjaka za društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj, uz sudjelovanje predstavnica i predstavnika AD Plastika, A1, HEP-a, Jamnice, Hrvatske pošte, Hrvatske narodne banke, Energia naturalis grupe, Arena Hospitality Grupe, Veleučilišta Velika Gorica, agencije Senor, Spona komunikacija, savjetničke kuće Hauska & Partner i Zagrebačke burze.

“Djeca su doista naš najvažniji posao. O tome koliko smo se tom poslu spremni posvetiti danas, ovisi kakvo će naše društvo biti sutra. Za početak, važno je promišljati dječja prava, a zatim i djelovati – privatno i poslovno – na njihovoj zaštiti. Pa i aktivnostima koje nam se mogu činiti neznatnima. Upravo takvim pristupom i djeci dajemo dobar primjer, dobar model društveno odgovornog djelovanja koji će slijediti i usavršavati. Na radionicama u okviru UNICEF-ove CSR akademije “Djeca su naš najvažniji posao” osvijestili smo zašto je važno štititi dječja prava i naučili kako tu zaštitu ugraditi u poslovanje organizacija u privatnom i javnom sektoru. Sada ta znanja valja primijeniti, što je proces s mnogo etapa. U svakom slučaju, pohađanje ovih sjajnih, interaktivnih radionica odličan je prvi korak”, poručila je Dejana Rebernik, direktorica Direkcije za odnose s javnošću HNB-a.

Program edukacije „Djeca su naš najvažniji posao” u organizaciji UNICEF-a i HUP-a nastavlja se novim ciklusom radionica u 2020. godini. Sudjelovanje na radionicama se ne naplaćuje, a više informacija o edukaciji i prijavama možete potražiti na UNICEF-ovim internetskim stranicama.

Za dodatne informacije obratite se Ani Tkalec Barić, Ured UNICEF-a za Hrvatsku, tel. 01/4095 867, atbaric@unicef.org.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img