spot_img

DECATHLON – ljudske vrijednosti i zaposlenici za bolju budućnost

Vodeći se sloganom “Be the change”, aktivno sudjelujemo u promjenama koje prihvaćamo i iniciramo. Vrijeme se mijenja, svijet ubrzava, posao dinamizira i pri tome ponekad resursi se neumjereno eksploatiraju. Jedini resurs koji odolijeva stalnim i velikim promjenama i čija je prisutnost u radnom procesu dragocjena jest – ljudski resurs.

Zaposlenici i kompanija Decathlon zajednički njeguju dvije posebne vrijednosti: vitalnost i odgovornost.

Vitalnost naših zaposlenika podrazumijeva energičnost, brzinu reakcije i prilagodbu promjenama, želju i motivaciju za boljim. Odgovornost potiče zaposlenike na samostalno donošenje odluka, da čim više budu inicijatori dobrih djela i praksi.

Iskreno vjerujemo da je očuvanje prirode presudno za našu budućnost. Rad na projektima održivog razvoja ističemo kao svoj izbor i prioritet, a prirodna nam je želja da naši projekti postanu inspiracija drugima da nam se pridruže

“Papirnati” projekti i planovi ne mijenjaju svijet, to radimo mi svojim djelovanjem.

Vizija Decathlona

Uvažavajući kompleksnost ljudske prirode, proces motiviranja i angažiranja zaposlenika nije jednostavan. Iz tog razloga tvrtka Decathlon svojim zaposlenicima daje priliku da rade ono što im je strast. Takva je strategija dovela i do uspješnih projekata koje vam s ponosom predstavljamo.

Danijela Knezović,
voditeljica ljudskih resursa

Naši projekti – odgovorno prema ljudima

Priča 1.

Decathlon tonia i Dora

Kroz prvi projekt ‘Zapošljavanje osoba s invaliditetom’, želja nam je pružiti osobama s invaliditetom iste uvjete kakve i mi drugi imamo – socijalizaciju, zdravu radnu okolinu i svakodnevno dostupan sport.

S projektom smo krenuli krajem 2019. Do sada su u okviru njega zaposlene dvije djevojke s Down sindromom. Svi ih znamo i podržavamo: Toniu Klarin i Doru Golub. Podršku Udruge za Down sindrom Hrvatska imamo od samog početka rada. Djevojke rade u prodaji kao punopravni članovi naše obitelji.

Tijekom pripreme projekta deset mentora tvrtke Decathlon završilo je i tečaj znakovnog jezika, na koji se način pripremamo I za zapošljavanje osoba koje imaju poteškoća sa sluhom.

Decathlon teƒaj znakovnog jezika

Priča 2.

Decathlon 3

Proširena verzija spomenutog projekta je i naš drugi projekt posvećen osobama s invaliditetom; omogućili smo im bolje uvjete prilikom kupovine, osobnog asistenta i vrijeme posvećeno samo njima. Odlučili smo da poslovnice u Zagrebu subotom otvaramo sat vremena ranije, s ciljem da se zaposlenici Decathlona maksimalno posvete njima – osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima. Autističnim osobama smo s posebnom pažnjom prilagodili uvjete u prodavaonicama – ugasili glazbu, a svijetla prigušili.

Priča 3.

Sewing workshop. Stapling the material on the machine.

U projektu pod nazivom “Novi proizvod-vrećice za kupovinu” uspjeli smo s partnerskom tvrtkom Humana Nova, koristeći cirkularnu ekonomiju, iznijeti na tržište jedinstveni proizvod; osobe s invaliditetom zaposlene u Humani rade od našeg otpisanog tekstila novi lijep proizvod.

Oštećeni i otpisani tekstil iz naših poslovnica preuzima tvrtka Humana Nova i odvozi ga u svoje postrojenje u Čakovec. Od otpisane robe šivaju nove vrećice za kupovinu koje će se prodavati u Decathlonu, da bi time ostvareni prihod sav išao u humanitarne svrhe. Na projektu se radi od početka 2020.godine, a prodaja kreće ovisno o situaciji s Covidom-19.

Humana Nova je tvrtka koju s ponosom zovemo našim partnerom.  Više od polovice zaposlenih u Humani Novoj su osobe s invaliditetom.

Naše buduće priče

512090

Nadolazeći projekti su odraz naše ljubavi prema djeci i volontiranju.

Projektom pod nazivom ‘Sportom protiv nasilja’ aktivno se uključujemo u borbu protiv vršnjačkog nasilja’, a projektom ‘Naša djeca-naša budućnost’ u pripremanje i osnaživanje mladih u stambenim zajednicama za siguran, kvalitetan i samostalan život.

Decathlon 2

Projekti su u pripremi i nadamo se njihovu skorom početku, ovisno  o izvanrednoj situaciju s pandemijom.

Ukoliko želite saznati više o Decathlon projektima pišite nam na mirjana.pavlicevic@decathlon.com

Mirjana Pavličević
Team leader i kontakt osoba za DOP

DOBRA HRVATSKA
Travanj, 2020.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
Nema spama, samo dobro, odgovorno i održivo!Prijavite se i Vi na naš Newsletter.