spot_img

Doniraj za novu Sobu čuda u Sisku! … Mi već jesmo.

Soba čuda, otvorena u prosincu 2016. godine,  bila je prva i jedina soba za razvoj senzorne integracije za djecu s teškoćama u razvoju na području Sisačko-moslavačke županije. U četiri godine njenog djelovanja, održano je 6.722 termina terapije senzorne integracije za preko 100 djece.

  • Čuda se rađaju tamo gdje ima puno ljubavi.
  • Sretni smo što živimo u zajednici koja nas prepoznaje i to nam svakodnevno dokazuje.
  • Zajedno počinjemo ponovo izgradnju naše nove Sobe čuda!

Razorni potres koji je pogodio Sisak i okolicu uništio je i zgradu u Frankopanskoj ulici koja je sada potpuno neuporabljiva. Kako obnova može potrajati godinama, članovi Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije odlučili su uz podršku zajednice i donatora izgraditi novu zgradu.

Ovog trenutka, u privremeno izmještenom kabinetu u Maloj kući u Petrinji, terapiju senzorne integracije prima 66 djece i mladih s teškoćama u razvoju s područja Siska, Petrinje, Novske, Popovače, Gline, Sunje, Martinske Vesi, Hrvatske Kostajnice i Gline. Na listi čekanja je sedam novih članova mlađe dobi kojima je odmah neophodna ta terapija, te preko 20 dosadašnjih korisnika koji zbog prostornih kapaciteta, uvjeta rada ili čuvanja zdravlja i posebnih uvjeta uzrokovanih pandemijom Covida ne mogu pohađati ovoga trenutka terapiju.

S obzirom da Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije (UOSI SMŽ) ima preko 90 djece s teškoćama u razvoju s područja grada Siska i bliže okolice, novi objekt Sobe čuda bit će veći od prvog te bi zadovoljio pružanje svih oblika psihosocijalne podrške i razvoj inovativnih socijalnih usluga na jednom mjestu i u blizini njihovog mjesta stanovanja, kao i prostor za projektno-administrativni tim koji je također u potresu ostao bez svog prostora za rad te sada rade u iznajmljenom stanu u Petrinji.

Ono što je sada potrebno Udruzi, pomoć je u izgradnji objekta. Svi koji su voljni pomoći u tome na bilo koji način, mogu se javiti u Udrugu na kontakte:

  • telefoni 091/4050 530 i 091/4050 533,
  • e-mail: info@uosismz.hr ,
  • uplatu novčane donacije, s naznakom „za Sobu čuda“ možete već sada učiniti uplatom na račun Udruge:

IBAN: HR3324840081105429603 SWIFT: RZBHHR2X – otvoren kod RBA d.d. broj računa: 1105429603, OIB: 59369523052

Čuda se rađaju tamo gdje ima puno ljubavi.

Sretni smo što živimo u zajednici koja nas prepoznaje i to nam svakodnevno dokazuje. Zajedno počinjemo ponovo izgradnju naše nove Sobe čuda.

DOBRA HRVATSKA
Svibanj, 2021.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img