spot_img

Kolumna Nada Podnar: „… Ali, poželjela sam se ekipe.“

Jutros me probudi neobično jako svjetlo u sobi…  i shvatim kako sam prespavala pravi tren za ustajanje. Zaboravila sam uključiti alarm i kasnim na posao. U trenu skačem iz kreveta. Jurim u kupaonu. U kuhinji brzinski cijedim limun i grijem vodu. Ma ne! Ne pijem limun zbog ovog virusa, nego zbog jetre. Kako ću inače oprati savjest o masnoj jetri … pored tolikog slatkoga kojeg jedem, što zbog stresa, što zbog, valjda i, ovisnosti. Uostalom, ima li išta bolje od čokolade za izliječiti stres, nezadovoljstvo, tugu?! OK, svi koji su imaju neki drugi vid slabosti, sjetit će se i drugih opcija, ali meni je – čokolada ipak čokolada!

I dok tako jurim s jednog kraja stana na drugi, usput skupljajući stvari ostavljene na fotelji, trosjedu, po stolu, zastanem za trenutak.

Ja zapravo uopće ne shvaćam – što ja to jutros radim? Zato što valjda to radim i inače svako jutro. Ovo je uobičajen radni dan.

Nada Podnar

Nada Podnar *
Autorski članak

Ali ne i jutros! Ne i sutra, prekosutra… Pandemija. Radimo u novom radnom režimu, od doma. Ej super!!! Upalit ću računalo, ulogirat se, skuhati svoju jutarnju kavu i u miru je ispijati. Ne moram u ured! Čini se, imam vremena napretek. Najprije ću odraditi svoje profesionalne obveze, kojih ima … A onda – napokon ću odraditi i sve one male i velike stvari koje već danima i mjesecima odgađam. Odgledat ću navačer filmove koje sam planirala, a nisam stigla, pročitat ću i najnovija dva romana za koje sam čula sjajne kritike, otići ću….! Dok vrtim tako sjajan plan u glavi, stavljam svoju kavu na omiljeno mjesto, otvaram računalo i … gledam…

Ali što ja to zapravo radim?

Gledam slike, stare….

Svoju jutarnju kavu pijem u sobi broj osam u našem uredu. S mojim curama. U sobi je već Andreja. Ona nam svako jutro pripremi dozu zdravih savjeta za ljepše jutro i zdraviji život. Martina je razvezla svoje djevojčice u školu i vrtić pa sad može u miru s nama popiti kavu. Tadeja je poslala virtualnu poruku. Iako je na porodiljnom dopustu želi biti informirana o svemu iz ureda. Evo i Ive! Priča nam kako Tibor, koji je prvašić, postavlja ozbiljna pitanja i kako prijateljici Lari, koja ima samo četiri godine, objašnjava što je to robotika. S njom se slaže i Kristina jer Mihael, s tri godine, raspravlja o prehladama i virusima i ljut je što zbog njih ne može sa svojim prijateljima u vrtić. Na sve se smije Tina, jer nju ne muče dječje brige. Nju muče pločice. One koje je naručila iz Italije sigurno neće biti isporučene, a i on-line pošiljka s novom haljinom, zapela je negdje u dostavi, u Njemačkoj. Ulazi Zrinka. Dobri duh našeg ureda. Vesela, nasmijana, sjajno izgleda, nosi svoj kolač. Jest da je kremu radila nekoliko puta dok nije uspjela, ali kolač je super.

Smijemo se. Doza pozitivne energije širi se uredom. Rad može početi jer nakon toliko dobre energije u samo jednoj prostoriji, teško da nam išta može ovaj dan pokvarit.

Ili ipak može?!

Mijenjam sve mirne kave ovog svijeta, sve slobodne dane i rad od kuće, za radno jutro u svom uredu s mojim odličnim, predivnim suradnicama.

Nada Podnar
Direktorica Sektora za operativni marketing HEP Opskrba; Promotorica održivog razvoja i eko-Neretve

DOBRA HRVATSKA
Travanj, 2020.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img