spot_img

Mjesec dana plaćenog dopusta za tate u tvrtki IKEA Hrvatska

Briga o zaposlenicima veoma je važan dio odgovornog poslovanja neke tvrtke. Odgovorna tvrtka uistinu može puno učiniti da zaposlenicima olakša usklađivanje privatnih i poslovnih obveza. Na jedan takav potez odlučila se i tvrtka IKEA, koja je omogućila svojim zaposlenicima koji su postali tate da koriste mjesec dana plaćenog dopusta, koji će provesti sa svojom bebom nakon što se njihove partnerice vrate na posao.

Tijekom jednokratnog dopusta novi će tate primati punu plaću. Riječ je o dodatnoj pogodnosti, povrh onoga što je osigurano zakonom. Ta je odluka dio šireg pristupa organizacije IKEA Jugoistočna Europa za unaprjeđenje rodne ravnopravnosti u zajednici i uvažavanja zaposlenika.

– Vrijeme koje provodimo sa svojim obiteljima važno je za zdravu ravnotežu privatnog i poslovnog života i naše zaposlenike čini zadovoljnijima. Svjesni smo da u više od 95 % slučajeva u Hrvatskoj uglavnom mame odlaze na roditeljski dopust, najčešće stoga što obitelji odlučuju da je to bolje zbog financijskih razloga. Kao tvrtka okrenuta postizanju rodne ravnopravnosti, plaćenim jednomjesečnim dopustom za naše tate želimo promicati ravnopravno sudjelovanje očeva u odgoju djece od najranije dobi – istaknula je Mirta Pađen Lee, HR menadžerica tvrtke IKEA Hrvatska.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img