spot_img

Privredna banka Zagreb: Vrtić prema potrebama obitelji

Privredna banka Zagreb d.d (PBZ) osnovana je 1966. godine, članica je Intesa Sanpaolo Grupe jedne od vodećih bankarskih grupa u Europi. S oko 1,6 milijuna klijenata, poslovnih subjekata i građana i s razgranatom poslovnom mrežom  s oko 200 poslovnica i  700 bankomata PBZ pokriva teritorij cijele zemlje.

Banka preventivno skrbi o zdravlju zaposlenika kroz redovite sistematske preglede, fizikalne terapije, psihološku podršku i slično. Kontinuirano razvija i unapređuje te osigurava zaposlenicima PBZ Grupe niz pogodnosti kojima se olakšava ravnoteža između poslovnog i obiteljskog života, brinući se jednako i o uvjetima za stalan razvoj karijere i dodatno obrazovanje u sklopu PBZ poslovne škole.

U tom smislu od 2012., zaposlenicima je na raspolaganju i usluga korporativnog vrtića koji je smješten u sklopu novog poslovnog kompleksa u Zagrebu, Radnička cesta. Otvorenjem vrtića PBZ grupa ušla je u uski krug poslodavaca koji na taj način osiguravaju bolje uvjete rada svojim zaposlenicima. Kako je pitanje smještaja djeteta u vrtić posljednjih godina postajalo sve aktualnija tema, uslijed nedostatka mjesta u gradskim vrtićima, to su višestruke prednosti otvorenja korporativnog vrtića bile sve očitije. Vrtić PBZ grupe smješten je u prizemlju nove poslovne zgrade u Radničkoj 50, na 495 m2 unutarnjeg prostora, a za potrebe vrtića koristi se i 300 m2 vanjskog dvorišta. Tijekom druge vrtićke godine 2013., uvidjeli smo kako je interes naših zaposlenika za upis djece u vrtić iznimno velik u odnosu na tadašnji kapacitet vrtića. Kako bismo omogućili što većem broju zaposlenika upis djece u vrtić, Uprava banke donijela je odluku da se multifunkcionalna dvorana koja se nalazi u sklopu vrtića, a koja se koristila povremeno, redizajnira u prostor za novu vrtićku skupinu – na novo zadovoljstvo zaposlenika. Dodatnu pogodnost zaposlenicima donosi i odluka Uprave Banke o sufinanciranju dijela troškova programa vrtića za djecu zaposlenika PBZ grupe, čime je cijena privatnog korporativnog vrtića, uz subvenciju Grada Zagreba, postala vrlo prihvatljiva.

Velika je i konkretna korist za zaposlenike i tvrtku od vrtića na Radničkoj cesti, gdje radi 2 000 zaposlenika. U prvoj vrtićkoj godini, 2012./2013., upisano je 60 djece, a u godini 2014./2015. čak 92 djece.

Blizina vrtića i radnog mjesta donosi višestruke dobrobiti zaposlenicima, omogućava bolju organizaciju dovođenja i odvođenja djece u vrtić, bolje upravljanje osobnim vremenom, kao i brzu reakciju u slučaju potrebe. Takva vrsta skrbi upućuje na orijentiranost PBZ grupe na obitelj kao temeljnu životnu vrijednost i na svoje zaposlenike kao najvažniji resurs. Povratne informacije zaposlenika izuzetno su povoljne te je svake godine sve više zainteresiranih za upis djece u korporativni vrtić PBZ-a.

Ponosni smo na činjenicu da je Privredna banka Zagreb jedna od prvih kompanija u Hrvatskoj koja je 2014. godine dobila priznanje MAMFORCE COMPANY®  za izvrsnost u provođenju obiteljski osviještene (family friendly) politike. Tradicija odgovornog upravljanja ljudskim potencijalima osigurava zaposlenicima PBZ-a niz pogodnosti i postizanje ravnoteže posla i obiteljskog života i nesmetani razvoj karijere.

Cilj je i dalje aktivno slušati potrebe zaposlenika, pratiti najnovije globalne trendove te uvoditi i prakticirati dokazano najbolje prakse koje poboljšavaju cjelovitu kvalitetu naših života.

 

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img