spot_img

Tvrtka Bernarda podržava i pomaže mnogima, i kad je dobro i kad je nevolja. Sada je podržala obnovu doma unesrećenim obiteljima koje su zbog eksplozije plina 7.11.2016. ostale bez krova nad glavom

U akciju pomoći bez razmišljanja  se uključila i tvrtka Bernarda, odnosno njezina vlasnica i direktorica Bernarda Cecelja. Tvrtka je odmah donirala novčani iznos od 50.000 kuna. Uz to, Bernarda Cecelja svojim renomeom uspješne poduzetnice i direktorice poznate tvrtke Bernarda doo krenula je agitirati kod svojih vjernih poslovnih partnera, ali i drugih društveno odgovornih i uspješnih tvrtki na području Varaždinske te Međimurske županije. Svima je cilj u što kraćem roku prikupiti potrebna sredstva kako bi obitelji koje su u trenu ostale bez krova nastavile živjeti normalnim životom u vlastitom domu.

Na glas o nesreći odmah su u pomoć prikočili i građani organiziravši prikupljanje osnovnih potrepština za život stradalih obitelji (hranu, odjeću, obuću..). Grad Varaždinske Toplice se obvezao na plaćanje najma stana za obitelj Stupalo-Matkun. Naravno, to je samo privremeno rješenje. Zajednica športskih udruga Grada Varaždinskih Toplica pokrenula je veliku humanitarnu akciju „Zajedno – do novog doma“.

***

Snažna je eksplozija 7. studenog 2016. oko 17.20 odjeknula je Varaždinskim Toplicama. Muškarac (53) u samoubilačkoj nakani, zapaljenjem zemnog plina puštenog po vlastitom objektu, presudio je samom sebi. Tragedija je tim veća jer je u eksploziji ozlijeđeno još pet osoba od kojih je najstarija 78-godišnja žena podlegla ozljedama te preminula sljedeći dan.

Poginuli 53-godišnji muškarac je dojavio policiji da je u stanu u Ulici braće Radić pustio plin. Na mjesto događaja odmah su došle službe za distribuciju plina i struje te vatrogasci. Policija je osigurala i zatvorila Ulicu braće Radić i Ludbrešku ulicu. Zbog pojačanog mirisa plina, zatvoren ventil na vanjskom dijelu zgrade.

U trenutku zatvaranja odjeknula je eksplozija zgradi, a uslijed detonacije ozlijeđen je i 29-godišnji policijski službenik.

Uz tragično stradale, dom su izgubile dvije obitelji. Kuća u kojoj je došlo do eksplozije je u potpunosti razrušena, uništen je kat na kojem je dom imala obitelj Stupalo-Matkun. Susjedna kuća koja je bila dom obitelji Grdašić, oštećena u tolikoj mjeri da bez odgovarajuće sanacije daljnje stanovanje u njoj nije moguće.

Ljudska solidarnost i odgovornost za sugrađane jošjednom će pobijediti

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img