spot_img

VALAMAR RIVIERA: Ulaganje u kulturu uzajmnosti kroz podršku najugroženijima

Dovoljno je čuti ushit djece koja su prvi put u svome životu osjetila gušt kupanja u moru i igranja na morskim plažama da se shvati koliko je vrijedan projekt Valamar Riviere Tisuću dana na Jadranskom moru. Već četvrtu godinu hotelsko-turistička kompanija Valamar Riviera u svojim hotelima, ljetovalištima ili kampovima ugošćuje djecu koja nemaju materijalnih mogućnosti za odmor na moru. Time se osigurava besplatni boravak na moru djeci bez odgovarajuće obiteljske skrbi, iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, s određenim zdravstvenim poteškoćama i djeci s posebnim potrebama.

„Veliko srce Valamara“

Projekt „Tisuću dana na Jadranskom moru“ provodi se u okviru krovnog Valamarovog programa društveno odgovornog poslovanja „Veliko srce Valamara“, kroz koji Valamar Riviera aktivno i kontinuirano podupire udruge i inicijative u lokalnoj zajednici, brine o najugroženijim i najpotrebitijim slojevima društva te doprinosi razvoju kulture uzajamnosti. Projekt se provodi već četvrtu godinu zaredom, od 2014., a ovisno o broju prijavljenih, definira se broj dana boravka tako da se ljetovanje omogući što većem broju djece. Djeca u prosjeku borave u objektima četiri dana. Riječ je o 300 do 400 djece i voditelja svake godine što na kraju zapravo daje i više od tisuću noćenja po čemu je program dobio ime.

S namjerom da što više djece iskoristi blagodati morskog zraka i morskih užitaka, u Valamar Rivieri ne koriste predefinirani proces odbira udruga. U slučaju velikog interesa, prednost imaju udruge koje se prijave prvi put tj. osiguravaju djeci ljetovanje koji nikada ranije nisu bila na moru. Tako je samo u protekle tri godine donirano više od 3000 besplatnih noćenja te je više od 1000 djece i njihovih voditelja ljetovalo na moru zahvaljujući Valamaru. U ovoj 2017. godini na raspisani natječaj prijavile su se 34 udruge iz cijele Hrvatske čime je osiguran odmor za više od 300 djece. Djecu su ove godine ugostili Valamarov hotel Allegro u Rapcu, hoteli Valamar Club Tamaris i Valamar Pinia u Poreču te hotel Corinthia na otoku Krku.

Pisma nakon posjete

„Od prvog trenutka osjećali smo se kao u raju“, napisala je nakon posjeta Rapcu Ana Mišić, predsjednica udruge „Sretna mama“, jedne od 34 prijavljene udruge. „Ljubazno osoblje hotela Allegro definitivno nas je razgalilo, dok su nam na raspolaganju bile sve sadržajne i zabavne aktivnosti. Većini djece bilo je to prvo, nezaboravno ljetovanje na moru.“ Ali, u morskim se radostima može uživati i u rujnu. To su doživjela djeca iz triju udruga koja su u toplim rujanskim danima uživala u hotelu Corinthia u Baški na otoku Krku. Dvadesetak malih gostiju iz Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije, udruge Mali princ (Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji) u pratnji roditelja te djeca skupine Suncokreti iz Dječjeg vrtića Petrinjčica uživalo je u suncu, moru, igrama i druženju. Smijeha i veselja bilo je u izobilju, ali i ozbiljnosti kada su mali posjetitelji učili o kulturi otoka Krka kroz edukativne igre. No, ništa ih nije tako razveselilo kao kupanje u unutarnjim i vanjskim bazenima hotela s podvodnim masažama i jacuzzijem i građenje kula na pješčanoj plaži. Boravak na Krku za njih je iskustvo koje će sigurno pamtiti cijelog života.

Nagrada

Valamar Riviera početkom 2017. godine upravo je za program „Tisuću dana na Jadranskom moru“ nagrađena s „Ponosom Hrvatske“ – prestižnom nagradom za humanitarna djela čije dobitnike biraju sami građani.

Deana Stipanović
Voditeljica korporativnih poslova

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img